Для «Дії» створюють віртуальну помічницю із штучним інтелектом

Для «Дії» створюють віртуальну помічницю із штучним інтелектом

10:17,
1 Березня 2024
2811

Для «Дії» створюють віртуальну помічницю із штучним інтелектом

10:17,
1 Березня 2024
2811
Для «Дії» створюють віртуальну помічницю із штучним інтелектом
Для «Дії» створюють віртуальну помічницю із штучним інтелектом
Надія відповідатиме на звернення в контактний центр «Дії».

У «Дії» з’явиться чатбот на основі штучного інтелекту: віртуальну помічницю зватимуть Надія. Про розробку розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Одна з ідей, над якою працюємо, — помічник на основі штучного інтелекту, який допоможе контактному центру відповідати на звернення. Помічника зватимуть Надія», — написав Федоров.

Міністр розповів, що віртуальну помічницю розвивають на основі технологічного рішення від «однієї з топових міжнародних компаній». Вона забезпечуватиме відповіді на звернення до контактного центру підтримки «Дії».

«Це буде чатбот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людяною мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему. Його основними перевагами будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки “Дії”», повідомив Федоров.

За його словами, зараз команда працює над тим, щоб Надія забезпечувала якомога точніші відповіді з належною швидкістю.

Михайло Федоров повідомив, що наразі якість відповідей ШІ-помічниці влаштовує на 80% і є проблеми з швидкістю їх отримання.

«Працюємо й над цим. Це буде революційна технологія не тільки для України, а й для урядів усього світу. Під час бета-тестування зможете навчити помічника якісніше відповідати на запити», підсумував Федоров.

Нагадаємо, результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у 2023 році на замовлення Програми розвитку ООН, засвідчили, що кількість громадян, які щодня користуються інтернетом, у 2023 році склала 80%, за рік ця частка зросла на 8%. Ще 11% українців у 2023 році користувалися інтернетом нерегулярно: 2-3 години на тиждень і рідше. Не користувалися інтернетом узагалі 9% респондентів.

Фото: застосунок «Дія» на смартфоні / «АрміяInform» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду