У «Дії» з'явилося п'ять нових послуг з усиновлення

У «Дії» з'явилося п'ять нових послуг з усиновлення

11:20,
19 Лютого 2023
2703

У «Дії» з'явилося п'ять нових послуг з усиновлення

11:20,
19 Лютого 2023
2703
У «Дії» з'явилося п'ять нових послуг з усиновлення
У «Дії» з'явилося п'ять нових послуг з усиновлення
Раніше на порталі можна було отримати консультацію з усиновлення, а також зареєструватися усиновлювачем онлайн.

На платформі «Дія» додали 5 нових послуг з усиновлення дитини. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська в телеграмі.

«Раніше тут можна було отримати консультацію з усиновлення та зареєструватися усиновлювачем онлайн. Нові ж послуги значно пришвидшать зустріч сімей з дітьми, що потребують піклування та любові», — йдеться в повідомленні.

За словами Олени Зеленської відтепер на порталі можна скористатися такими можливостями: 

Олена Зеленська зауважила, що заповнення даних на порталі триває близько 30 хвилин. Після цього служба у справах дітей опрацює заяку і проведе перевірку. Усі необхідні документи підтягнуться з реєстрів автоматично.

Перша леді додала, що виховання дітей у родинах, а не в сиротинцях є однією з вимог для  вступу України до ЄС.

«І ми невпинно йдемо до цієї мети, в тому числі завдяки спрощенню процедур. Однак найголовніше для нас — не формальне зобов‘язання. Найголовніше — це право дитини мати сім‘ю, люблячих батьків. Право дитини бути щасливою. За нього ми й боремося, позбавляючись дитячих інтернатів на користь сімей», — сказала Зеленська.

Нагадаємо, у травні минулого року Міністерство соціальної політики спростило процедуру подання документів для охочих взяти дитину на виховання у сім’ю. Отримати первинну консультацію щодо усиновлення відтепер можна як під час особистого прийому, так і онлайн. Також охочі взяти на виховання дитину у сім’ю можуть подати заяву й в електронній формі.

На порталі «Дія» також запрацює тестування послуги, за допомогої якої сімʼї з дітьми зможуть подати заявки на отримання грошової допомоги від держави. 

Фото з сайту Харківської правозахисної групи

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду