Українські військові крокують під  «Путін - ху*ло». Це фейк?

Українські військові крокують під «Путін - ху*ло». Це фейк?

17:16,
20 Серпня 2021
7209

Українські військові крокують під «Путін - ху*ло». Це фейк?

17:16,
20 Серпня 2021
7209
Українські військові крокують під  «Путін - ху*ло». Це фейк?
Українські військові крокують під  «Путін - ху*ло». Це фейк?
Не оминула увагою це відео й російська пропагандистка Ольга Скабєєва.

У соціальних мережах ширяться маніпуляції довкола відео, на якому військові Десантно-штурмових військ України пройшли маршем і проспівали хором кричалку футбольних фанатів про «Путін - ху*ло».

Це відео почали поширювати ввечері 18 серпня, коли відбулася перша репетиція параду до Дня Незалежності України. Думки користувачів одразу розділилися: хтось писав, що відео фейкове та є результатом монтажу; інші стверджували, що це оригінальне відео.

Фейком це відео вважав і активіст Сергій Стерненко, однак потім вибачився.

Більшість користувачів соцмереж та ЗМІ також написали, що кричалку заспівали під час репетиції параду.

Однак, попри коментарі користувачів, в соцмережах є відео, яке записане лише ввечері  — і жодного, яке б підверджувало виконання цієї пісні вдень, під час власне репетиції. На цьому ж наполягає керівництво Сухопутних військ ЗСУ.

«На параді в нас ці пісні не звучать. На репетиції, під час урочистого проходження в нас ніяких таких пісень не було. А вже далі що відбувалося, коли вони поверталися (з репетиції параду - прим. ред.) — не знаємо», — сказали MediaSapiens в командуванні Сухопутних військ України, яке керує парадом. 

Зрозуміло, що відео привернуло увагу російських пропагандистів, зокрема ведучої програми «60 хвилин» на телеканалі «Росія 1» Ольги Скабєєвої. Вона в істеричній манері розповіла, як українські військові проспівали кричалку про Путіна. Телеведуча намагалась переконати глядачів, що тепер українсько-російським відносинам «хана» та навіть вимагала покарання для військових, які співали. «Український талібан, так можна називати тепер сусідню державу, пробив нове дно... Російсько-українським відносинам після цієї пісні на параді українських військових хана, якщо всіх, хто образив російського президента і російських людей, просто зараз не знайдуть і не покарають», – сказала Скабєєва. 

MediaSapiens намагається отримати коментар від Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, у соціальній мережі Facebook та деяких ЗМІ поширюють фото бойового танку «БМ Оплот» з репетиції параду до Дня Незалежності України. На частині танку була малярна стрічка замість камуфляжу — це стало приводом для маніпуляцій та жартів над українською армією. У Збройних Силах пояснили, що техніка було пошкоджена під час руху на репетицію параду, цю проблему вже вирішили. Військовий, який брав участь в підготовці до параду, сказав, що малярна стрічка захищала місце, де до параду 24 серпня буде цілісний малюнок.

Фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
13:21 / 21.08.2021
Ні, це не фейк. Путін таки дійсно ху*ло.)))
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду