Фейк: На параді проїдуться танки з малярною стрічкою

Фейк: На параді проїдуться танки з малярною стрічкою

13:29,
19 Серпня 2021
3856

Фейк: На параді проїдуться танки з малярною стрічкою

13:29,
19 Серпня 2021
3856
Фейк: На параді проїдуться танки з малярною стрічкою
Фейк: На параді проїдуться танки з малярною стрічкою
Автори:
У Збройних Силах пояснили, що техніка було пошкоджена під час руху на репетицію параду, цю проблему вже вирішили.

У соціальній мережі Facebook та деяких ЗМІ поширюють фото бойового танку «БМ Оплот» з репетиції параду до Дня Незалежності України. На частині танку була малярна стрічка замість камуфляжу — це стало приводом для маніпуляцій та жартів над українською армією.

Командування Сил логістики Збройних Сил України пояснило, що «БМ Оплот» 18 серпня 2021 року під час руху зачепило гіллям дерева, внаслідок чого незначний шар фарби було пошкоджено.

«Було прийнято рішення усунути зазначене ушкодження у місці очікування проходження колони. Тому на ушкоджене місце тимчасово було нанесено малярну стрічку. Недолік невдовзі було усунуто і під час проходження Хрещатиком танки пройшли без малярних стрічок», — йдеться в повідомленні.

ДОПОВНЕНО: «По той бік новин» з посиланням на військовослужбовця, який брав участь в підготовці до параду, пише, що малярна стрічка захищала місце, де до параду 24 серпня буде цілісний малюнок.

«Танк буквально 5-6 днів тому із заводу і лише на днях прибув у стрій. Саме тому не встигли пофарбувати і зробили рішення про малярну стрічку. Це є стандартне рішення у таких питаннях. Частина машин, що вчора їхала також ще не повністю готова. На деяких відсутня геральдика і буде дофарбування пікселю. Тому вчорашня ''зрадонька'' мені незрозуміла. Стрічка захищала місце, де на днях має бути вже повнотілий цілісний малюнок. Не кажучи про те що дофарбування всієї техніки проходить і зараз. На 24 серпня вся техніка буде у повному порядку у всіх сенсах цього слова», — цитує «По той бік новин» військовослужбовця.

На фото видно, що під стрічкою, яку знімають військові, є фарба  

Нагадаємо, 40-а окрема артилерійська бригада оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України імені Великого князя Вітовта 9 серпня повідомила, що окупаційні адміністрації розповсюджують фейки про українських військових задля «реклами» вербування й ідеологічної обробки мешканців тимчасово окупованого Донбасу.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду