Facebook прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ України

Facebook прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ України

17:39,
23 Липня 2021
2398

Facebook прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ України

17:39,
23 Липня 2021
2398
Facebook прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ України
Facebook прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ України
Автори:
У компанії пояснили, що попередження з'являлось через «порушення стандартів спільноти».

Соцмережа Facebook прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ Збройних Сил України. Кілька днів тому користувачі виявили, що при спробі вподобати цю сторінку з'являлось попередження, в якому користувачам пропонували більше дізнатися про акаунт.

MediaSapiens відправив запит до Facebook із проханням пояснити ситуацію. Після цього попередження зникло, але представник компанії надіслав таку відповідь: «Ця сторінка порушила стандарти нашої спільноти, зокрема, політику щодо насильства та злочинної поведінки»

У стандартах у розділі «Насильство та підбурювання» є чіткий перелік, який контент заборонено публікувати: заяви про намір учинити насильство, пропагування насильства високого ступеня тяжкості, пропозиції послуг найманців та вбивць, погрози заподіяння фізичної шкоди, інструкції з виготовлення чи використовування зброї тощо. 

У розділі стандартів щодо небезпечних осіб та організацій зазначено, що такими вважаються ті, які займаються:

  • тероризмом
  • організованим ненависництвом
  • масовим вбивством (включно із замахами)
  • торгівлею людьми
  • організованим насильством чи злочинною діяльністю.

Що саме з цих стандартів могла порушити сторінка Сухопутних військ України – у компанії не уточнили. Наразі сторінку можна вподобати без будь-яких попереджень. Останнім часом аккаунт публікував переважно дописи про міжнародні військові навчання, також був один про причетність Росії до збиття рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році. 

У Командуванні Сухопутних військ заявляють, що адміністратори сторінки не отримували від Facebook жодних претензій або повідомлень про контент, який може порушувати правила спільноти. Появу попередження тут пов'язують із масовими скаргами російських ботоферм.

Нагадаємо, нещодавно соцмережа видалила допис посла України в Чехії, в кому він критикував статтю президента Росії Володимира Путіна, та акаунт блогерки Устини Стефанчук через допис про злочини радянської армії у Львові. Згодом допис українського посла повернули, акаунт Стефанчук розблокували та відновили її допис.

Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду