Засідання Радбезу Росії могли записати заздалегідь

Засідання Радбезу Росії могли записати заздалегідь

19:48,
21 Лютого 2022
2042

Засідання Радбезу Росії могли записати заздалегідь

19:48,
21 Лютого 2022
2042
Засідання Радбезу Росії могли записати заздалегідь
Засідання Радбезу Росії могли записати заздалегідь
Автори:
Зокрема, з «прямої трансляції» вирізали виступ генерального прокурора РФ Ігоря Краснова.

Засідання Ради безпеки Росії 21 лютого, яке проходило нібито в прямому ефірі, могли записати заздалегідь.

Трансляція розпочалася нібито о 17:00 (16:00 за київським часом). Водночас під час зйомки в кадр потрапив годинник міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який показував близько 13:40 (12:40 за київським часом). Перед ним виступав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров — на його годиннику було 13:35, однак зображення було менш чітким, тому складно говорити напевно.

Про заздалегідь записану трансляцію може свідчити й те, що президент РФ Володимир Путін на початку наради намагався сховати свій годинник, а потім зняв його та поклав циферблатом до себе, відвернувши від камер. Це відбулося в перші хвилини засідання, тому не всі російські канали показали цей фрагмент. 

Окрім цього, медіаексперт Дмитро Золотухін звернув увагу, що з «прямої трансляції» вирізали виступ генерального прокурора РФ Ігоря Краснова.

Під час виступу голови уряду РФ Михайла Мішустіна на відео видно, що Краснов сидить у першому ряду, однак за 7 секунд показують, що генпрокурор уже повертається з трибуни на своє місце. На трансляціях різних каналів можуть відрізнятися таймкоди, однак ці кадри однакові.

Ватажки бойовиків Денис Пушилін і Леонід Пасічник о 15:40 за московським часом (о 14:40 за Києвом) звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням визнати їхні так звані «республіки». Під час засідання члени Радбезу Росії висловилися за «визнання незалежності» окупованих районів Донецької та Луганської областей. Оскільки засідання могли записати раніше, це означає, що вони підтримали звернення бойовиків раніше, ніж їх про це попросили. 

Раніше ватажки бойовиків закликали евакуйовуватися людей в Росію начебто через «наступ України», проте це відео було записано заздалегідь — 16 лютого. Крім цього, 19 лютого російський пропагандист, ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов через сервіс Amplifr опублікував відкладений твіт, у якому повідомив, що в четвер, 17 лютого, затримали нібито підозрюваного в підриві авто «начальника народної міліції ДНР» Дениса Синенкова в окупованому Донецьку. Однак сам вибух стався лише 18 лютого.

Нагадаємо, 17 лютого почалося значне збільшення обстрілів підконтрольної Україні території з боку бойовиків. Російська пропаганда звинувачує в обстрілах українські війська. Україна багаторазово повідомляла, що не має намірів здійснювати військовий наступ на окуповані частини Донеччини та Луганщини, а планує повернути територію під свій контроль виключно дипломатичним шляхом.

Президент США Джо Байден під час звернення до нації із промовою, присвяченою ситуації довкола України, повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну у найближчі дні.

Фото: стопкадри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду