Держмистецтв ініціювало онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду»

Держмистецтв ініціювало онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду»

15:58,
25 Жовтня 2023
1254

Держмистецтв ініціювало онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду»

15:58,
25 Жовтня 2023
1254
Держмистецтв ініціювало онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду»
Держмистецтв ініціювало онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду»
Упродовж місяця в соцмережах публікуватимуть оповіді очевидців трагедії.

До 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти запускає онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду», у межах якого українці можуть поділитися сімейними історіями, пов'язаними з цією трагедією. Про це повідомили в Держмистецтв.

«Протягом місяця до Дня пам’яті жертв голодоморів, який цьогоріч припадає на 25 листопада, ми публікуватимемо на своїх сторінках у соціальних мережах історії-оповіді, записані зі слів очевидців, які пережили Голодомор 1932–1933 років. Заохочуємо вас підтримати наш проєкт та долучитися власними дописами з родинними історіями про геноцид, який переживали ваші рідні», — йдеться в повідомленні.

Першими на сторінках у фейсбуку та інстаграмі опублікували спогади, записані зі слів Ніни Білецької, онуки Наталії Матушевич, яка пережила Голодомор.

Проєкт покликаний вшанувати пам’ять жертв Голодомору, спонукати українців досліджувати історію власного роду та показати глибину трагедії на конкретних прикладах простих українських родин, додали у Держмистецтв.

У межах проєкту Держмистецтв приймає історії, пов’язані з Голодомором, та світлини родичів на електронну скриньку press@arts.org.ua. Ці розповіді будуть опубліковані на його сторінках у соцмережах. У репостах пропонують додавати гештег #Голодомор_Історії_роду та позначати відомство.

Зазначимо, резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи «Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі», ухвалена 12 жовтня, зокрема, містить визнання Голодомору актом геноциду, спрямованим на знищення української нації.

На фото — онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду»

Фото: Держмистецтв / фейсбук

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду