Українцям пропонують подивитися на власну історію без фейків

Українцям пропонують подивитися на власну історію без фейків

18:12,
30 Березня 2023
1750

Українцям пропонують подивитися на власну історію без фейків

18:12,
30 Березня 2023
1750
Українцям пропонують подивитися на власну історію без фейків
Українцям пропонують подивитися на власну історію без фейків
У межах спеціального відеокурсу деконструювали понад 20 історичних міфів.

Платформа гуманітарної онлайносвіти «Культурний проект» пропонує користувачам відеокурс «Українські історичні міфи». Під час навчання слухачів знайомлять з більш як двома десятками вигадок, що має допомогти глибше зрозуміти історію України та підсилити громадян в умовах інформаційної війни.

«Історія закладає основу для нації та національної ідентичності. Фейки роблять цю основу хиткою, закладаючи невідповідні культурні коди. Неправдиві історії дають підстави уявляти Україну частиною іншого світу. На фейках та спотвореннях минулого вибудовується інформаційна війна та пропаганда про нас же самих», – йдеться в анотації до курсу.

Деконструкцію поширених міфів для курсу здійснили провідна наукова співробітниця Інституту історії України НАН України, професорка Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Ольга Ковалевська та , співробітник Інституту історії України НАН України, редактор сайту «Історична правда», викладач «Києво-Могилянської академії» Віталій Скальський.

Для тих, хто намагається переосмислити та систематизувати знання з історії України, а також мати релевантні аргументи у дискусіях на цю тему, історики проведуть ретроспективну екскурсію від часів трипільської культури до сьогодення.

Торік курс тривав в онлайнформаті, проте цьогоріч він доступний на «Культурному проекті» як індивідуальний відеокурс. Навчання є платним, користувачі мають доступ до лекцій, а також до рекомендованих лекторами матеріалів упродовж року, повідомила MediaSapiens менеджерка проекту.

До слова, результати опитування Київського міжнародного інституту соціології засвідчили, що більше двох третин українців через російське повномасштабне вторгнення в Україну стали більш зацікавленими у вивченні історії України.

При цьому, щоб вивчати історію, найчастіше використовують відео на YouTube (53%), публікації в соцмережах (37%), телепередачі (35%). 29% опитаних звертаються до книг. Онлайн-курси з історії України проходили 5% опитаних.

Фото: Culturalproject

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду