В Україні створили «Книгу пам’яті» — платформу спогадів постраждалих у війні

В Україні створили «Книгу пам’яті» — платформу спогадів постраждалих у війні

21:30,
29 Травня 2023
2023

В Україні створили «Книгу пам’яті» — платформу спогадів постраждалих у війні

21:30,
29 Травня 2023
2023
В Україні створили «Книгу пам’яті» — платформу спогадів постраждалих у війні
В Україні створили «Книгу пам’яті» — платформу спогадів постраждалих у війні
На сайті розміщені історії свідків та жертв російських воєнних злочинів.

Громадська організація Internews Ukraine створила і презентувала платформу «Книга пам’яті» з історіями свідків та жертв російських воєнних злочинів в Україні та платформу Kremlin’s Voice, де зібрані висловлювання російських пропагандистів, які створили підґрунтя для них. 

«Книга пам’яті» — це збірка історій свідків та жертв російських воєнних злочинів, які сталися в Україні під час російського повномасштабного вторгнення, починаючи з 24 лютого 2022 року. Зокрема там розповідається про такі воєнні злочини як депортації українців, вбивства цивільних, затримання й тортури цивільних і полонених військовослужбовців, виявлення масових захоронень у регіонах, які були звільнені від російської окупації, викрадення, обстріли будівель та об’єктів інфраструктури, масовані російські ракетні удари тощо.

Старша аналітикиня Internews Ukraine Альона Гришко зазначила, що в сучасному світі новини поширюються зі швидкістю світла, але в цьому інформаційному потоці справді важливі речі, такі як персональні трагічні історії людей, часто не чують.

«Чому “Книга пам’яті” важлива? Вона стане місцем, де будуть озвучені голоси тих людей, які це пережили. Вони зможуть тут висловитися, і їхні голоси будуть почуті завжди. Кожна історія унікальна. Але вони мають одне спільне — свідчення про жахливі події, які відбулися через агресію Росії проти України. “Книга пам’яті” — це віртуальний архів, місце, де можна дослідити наслідки російсько-української війни», — сказала Альона Гришко.

Творці платформи мали на меті зберегти пам'ять про жертв агресії та допомогти очевидцям поділитися своїми історіями зі світом. Наразі там є 29 розповідей із різних регіонів України, написані п’ятьма мовами: ​українською, ​англійською, ​іспанською, ​німецькою та ​французькою.​ Також платформу можна доповнювати іншими історіями, заповнивши відповідну форму. Окрім того, там можна почитати аналітичні матеріали на тему російських воєнних злочинів, інтерв’ю з експертами

Нагадаємо, нещодавно російським військовополоненим показали фільм «Абсолютне зло» про воєнні злочини їхньої армії в Україні.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду