Українські розробники відповіли на критику щодо гри про Голодомор

Українські розробники відповіли на критику щодо гри про Голодомор

11:50,
30 Листопада 2023
1670

Українські розробники відповіли на критику щодо гри про Голодомор

11:50,
30 Листопада 2023
1670
Українські розробники відповіли на критику щодо гри про Голодомор
Українські розробники відповіли на критику щодо гри про Голодомор
Першими «хейтити» проєкт спробували російські пропагандисти.

Українські розробники зі студії Stellarium.gaming відповіли на критику окремих представників ігрової спільноти про те, що Голодомор — неприйнятна тематика для відеогри. Розробники запевнили, що проєкт створення гри «Голодний шлях» немає нічого спільного з розвагами, натомість дозволить в інтерактивній формі познайомитися з тематикою, особливо чутливою для українського суспільства. Про це студія повідомила у дописі в соцмережі Х.

«Зачепили досить важливу тему, яка стосується і “Famine Way” — ігри як розвага (?). Шкода, що навіть деякі з ігрового ком’юніті дотримуються цієї тези. Будемо це змінювати», — написали розробники.

До публікації вони додали відео, в якому пояснили, що ігрова індустрія далеко пішла від того моменту, коли продукувала лише проєкти на тему «біжи, стріляй, стрибай».

«Відеоігри — це вже не просто розвага. Це такий самий спосіб передачі історії, як книга, фільм, але з великою перевагою — в ігор є інтерактив та можливість впливати на хід подій», — заявила представниця студії.

Аргументуючи це, вона навела приклади ігор на історичну тематику з акцентом на виклики людяності: «This War of Mine» про облогу Сараєва очима цивільних, «Distraint», яка порушує питання про людяність та безсердечність, «Valiant Hearts» про жах Першої світової війни та інші.

Раніше розробники «Famine Way» звернули увагу на російську критику української гри про Голодомор.

«Кобло розворушилося — захаровій не сподобалася чомусь гра про Голодомор. соловйову, здається, також», — написали Stellarium.gaming.

Директорка департаменту інформації й преси та офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова назвала «Голодний шлях» «крінжем», «глумлінням над історією» та «творєнієм кієвского рєжима». Її підтримав російський пропагандист Володимир Соловйов.

Нагадаємо, нещодавно був представлений дебютний трейлер гри «Голодний шлях» та її сторінка у Steam.

Про концепцію гри та мотивацію її творців детальніше читайте у публікації «Survival-відеогра про Голодомор: "Коли Оленка чує російську мову, у неї виникають панічні атаки"».

Фото: Famine Way / Steam

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду