ЄС попередив Маска про заходи за дезінформацію про війну в Ізраїлі у соцмережі Х

ЄС попередив Маска про заходи за дезінформацію про війну в Ізраїлі у соцмережі Х

09:50,
11 Жовтня 2023
1534

ЄС попередив Маска про заходи за дезінформацію про війну в Ізраїлі у соцмережі Х

09:50,
11 Жовтня 2023
1534
ЄС попередив Маска про заходи за дезінформацію про війну в Ізраїлі у соцмережі Х
ЄС попередив Маска про заходи за дезінформацію про війну в Ізраїлі у соцмережі Х
Маску дали 24 години, щоб сконтактуватися з Європолом та «відповідними правоохоронними органами» стосовно дезінформації в X.

Європейський Союз може застосувати заходи проти соцмережі Х, оскільки в ній поширюють дезінформацію про війну в Ізраїлі. Про це сказано в листі єврокомісара Тьєррі Бретона власнику соцмережі Ілону Маску, повідомило The Guardian.

«Після терористичних атак, скоєних ХАМАСом проти Ізраїлю, ми маємо підстави вважати, що ваша платформа використовується для поширення незаконного контенту та дезінформації в ЄС», — ідеться в листі до Ілона Маска.

Єврокомісар заявив, що в соцмережі Маска розповсюджували підроблені та маніпулятивні зображення й факти, зокрема старі зображення збройних конфліктів, які не мають стосунку до Ізраїлю, чи кадри, які насправді були зроблені у відеоіграх.

Комісар ЄС зазначив, що панові Маску необхідно боротися з поширенням дезінформації, щоб відповідати новим правилам ЄС щодо онлайн-контенту.

Він закликав протягом найближчих 24 годин забезпечити «швидку, точну та повну реакцію» на прохання зв'язатися з Європолом та «відповідними правоохоронними органами» стосовно дезінформації в X.

Відповідаючи на публікацію Тьєррі Бретона в X, Ілон Маск зазначив, що політика його компанії полягає в тому, що все відкрито та прозоро.

«Будь ласка, перелічіть порушення, на які ви натякаєте на X, щоб громадськість могла їх побачити», — написав він.

Пан Бретон наполягав на тому, що Маск знає, що проблема таки є.

«Ви добре знаєте про звіти ваших користувачів — і органів влади — про фейковий контент і прославлення насильства. Ви повинні підтвердити те, що ви говорите», — відповів він Маску в X.

Як відомо, кілька місяців тому в ЄС набув чинності Закон про цифрові послуги (DSA), що вимагає від X та інших великих онлайн-платформ видаляти дезінформацію та вживати заходів для усунення ризиків, що призводять до її появи.

Нагадаємо, дослідник теорій змов Майк Ротшильд, який відстежує вірусне поширення фейків у соцмережах, назвав атаку ХАМАСу на Ізраїль «першим справжнім випробуванням для твітеру версії Ілона Маска» і констатував, що воно «з тріском провалилося».

У неділю сам Ілон Маск порекомендував користувачам стежити за обліковими записами, відомими поширенням неправдивої або оманливої інформації в соцмережі, проте пізніше пост був видалений.

В офіційному акаунті служби підтримки X повідомили, що за останні кілька днів у соцмережі було опубліковано понад 50 мільйонів постів про атаку ХАМАСу на Ізраїль. Керівництво компанії «оцінює цей момент як кризу, яка вимагає найвищого рівня реагування».

На фото: власник соцмережі Х Ілон Маск

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду