Ілон Маск виступить на російській конференції зі штучного інтелекту

Ілон Маск виступить на російській конференції зі штучного інтелекту

21:42,
13 Листопада 2023
2903

Ілон Маск виступить на російській конференції зі штучного інтелекту

21:42,
13 Листопада 2023
2903
Ілон Маск виступить на російській конференції зі штучного інтелекту
Ілон Маск виступить на російській конференції зі штучного інтелекту
Наразі невідомо, чи прибуде Маск до РФ для безпосередньої участі в конференції, чи обмежиться виступом в онлайн-форматі.

Американський мільярдер Ілон Маск візьме участь у конференції з питань штучного інтелекту AI Journey 2023, яка незабаром відбудеться в Росії, повідомляє EUReporter.

За інформацією видання, участь Маска в російській конференції зі штучного інтелекту може бути пов’язана з нещодавнім анонсом його нейромережі Grok від xAI, яка має стати конкурентом ChatGPT. 

За даними джерел EUReporter, Маск візьме участь у заході в якості спікера. При цьому не уточнюється, чи  прибуде мільярдер до РФ для безпосередньої участі в конференції, чи обмежиться виступом в онлайн-форматі.

На конференції також планують виступити дослідники з Індії, Китаю та інших країн, зазначає EUReporter.

Нагадаємо, у вересні CNN розповіло про уривок з нової біографії «Ілон Маск» авторства Волтера Айзексона, в якій ішлося про те, що торік Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Сам мільярдер після розголосу інформації про цей уривок заявив, що торік не давав указівок своїм фахівцям відімкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки, за його твердженням, вона там узагалі не працювала.

На технологічній конференції «All-In Summit» Маск заявив, що не міг увімкнути Starlink через американські санкції проти Росії, запроваджені через анексію півострова. За словами бізнесмена, для підключення потрібен був дозвіл влади США, а отримати його нібито не було часу, оскільки прохання від української сторони надійшли «посеред ночі».

Пізніше американський бізнесмен Ілон Маск не відповів на запитання репортера британського телеканалу про шкоду Україні від вимкнених систем Starlink. Журналіст запитав Маска, чи коштувало його невігластво і самолюбство життів українців, однак він проігнорував запитання та з усмішкою попрямував до свого авто.

Згодом з’ясувалося, що Ілон Маск без дозволу розсекретив особисте листування з приводу Starlink з українським віцепрем'єр-міністром Михайлом Федоровим. Міністр не знав, що біограф Маска Волтер Айзексон опублікував ці матеріали в новій книзі про мільярдера.

Фото: EUReporter

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду