Маск опублікував обурливий мем про Зеленського та допомогу Україні

Маск опублікував обурливий мем про Зеленського та допомогу Україні

14:23,
2 Жовтня 2023
4180

Маск опублікував обурливий мем про Зеленського та допомогу Україні

14:23,
2 Жовтня 2023
4180
Маск опублікував обурливий мем про Зеленського та допомогу Україні
Маск опублікував обурливий мем про Зеленського та допомогу Україні
Користувачі соцмережі X масово опонують Маску.

Американський бізнесмен, засновник компаній Tesla і SpaceХ, Ілон Маск опублікував у соціальній мережі X мем з обличчям Президента України Володимира Зеленського. За перші десять годин після оприлюднення пост Маска набрав понад 30 тисяч коментарів.

Маск опублікував мем із підписом «Коли ти вже п'ять хвилин не просив мільярда доларів допомоги», натякаючи, нібито Україна, яка бореться з російськими загарбниками, просить надто багато коштів.

Публікація Маска спричинила масову хвилю коментарів українських та західних користувачів, які його різко розкритикували.

Одним із перших відреагував голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Його коментар був доволі різким.

«Той випадок, коли чувак намагався підкорити космос, але щось пішло не так і через 5 хвилин він опинився по вуха в лайні», — написав Стефанчук.

Відреагували на публікацію і в Офісі президента.

«Будь-яка підтримка Росії сьогодні — це пряма інвестиція у війну, геноцид, знищення вільного світу, ескалацію та право на безкарність. Будь-яке мовчання чи іронія щодо України сьогодні є прямим заохоченням російської пропаганди, яка виправдовує масове насильство та руйнування. На жаль, не всі і не завжди, будучи значущими медійними фігурами за тисячі кілометрів від епіцентру війни, здатні усвідомити, що таке щоденні обстріли і плач дітей, які втрачають своїх батьків», — написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Український стендап-комік, блогер та волонтер Антон Тимошенко іронічно прокоментував твіт мільярдера.

«Отже, ви купили соціальну мережу, щоб знущатися над людьми, які вмирають через любов до свободи. Провидець», — написав Тимошенко.

На публікацію в соцмережі відреагувала моніторингова група PressMonitor. Вони нагадали, що Маск нещодавно переконував, що в його соціальній мережі немає проросійської пропаганди.

Британська медіакомпанія BBC назвала мем Маска про Президента України «таким, що межує з образою», повідомило Суспільне.

Реагуючи на мем Ілона Маска, дописувачі почали створювати власні меми про нього. Один із користувачів опублікував у коментарях до допису Маска змінений фотошопом знімок, що зображує його в російській військовій формі.

Зазначимо, публікація Маска відбулася на тлі гострих дебатів у США навколо виділення чергового траншу допомоги Україні. 1 жовтня Палата представників США затвердила законопроєкт про тимчасові витрати федерального уряду на 45 днів, щоб уникнути так званого шатдауну. Тимчасовий бюджет США було ухвалено без урахування необхідних коштів для допомоги Україні.

Нагадаємо, віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова закликала технологічних гігантів, зокрема соцмережу X Ілона Маска, відповідальніше ставитись до боротьби з поширенням російської дезінформації. Вона заявила, що соцмережа X є платформою з найбільшим відсотком дезінформації.

Дослідження, опубліковане Європейською комісією на початку вересня, встановило, що платформа Twitter (нині X) після її купівлі бізнесменом Ілоном Маском відіграла вагому роль у тому, що російська дезінформація проти України набула більшого охоплення, ніж до початку повномасштабної війни.

На фото: Ілон Маск

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду