У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів

У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів

10:15,
29 Вересня 2023
1648

У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів

10:15,
29 Вересня 2023
1648
У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів
У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів
Про звільнення стало відомо після того, як віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова розкритикувала компанію через масову дезінформацію на її платформі.

Компанія X Ілона Маска скоротила частину своєї команди з питань чесності виборів. Так, звільнили команду з чотирьох фахівців, що базувалися в Дубліні, включно з глобальним керівником відділу чесності виборів X Аароном Родеріксом, повідомило видання Mashable, посилаючись на звіт The Information.

Звільнення підтвердив власник компанії Ілон Маск у дописі на X: «О, ви маєте на увазі команду "Чесності виборів", яка підривала чесність виборів? Так, вони пішли».

Про це стало відомо через кілька днів після того, віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова розкритикувала компанію через масову дезінформацію на її платформі.

Прикметно, що в цьоготижневому інтерв’ю Financial Times генеральна директорка X Лінда Яккаріно повідомила, що компанія збирається розширити свій підрозділ з питань чесності виборів по всьому світу.

Щодо Аарона Родерікса ірландські ЗМІ повідомили, що він нещодавно домігся судового наказу про припинення дисциплінарних стягнень, встановлених нібито за вподобання твітів з критикою компанії та Ілона Маска.

Нагадаємо, дослідження, опубліковане Європейською комісією на початку вересня, встановило, що платформа Twitter (нині X) після її купівлі бізнесменом Ілоном Маском відіграла вагому роль у тому, що російська дезінформація проти України набула більшого охоплення, ніж до початку повномасштабної війни.

Також стало відомо, що в соцмережі Х вимкнули функцію, яка дозволяла користувачам поскаржитися на дезінформацію про вибори в дописах. Минулого тижня ця категорія зникла зі спадного меню функціоналу соцмережі в усіх країнах, окрім Європейського Союзу.

Фото: логотип соцмережі X / Unsplash

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду