Ізраїль веде переговори зі SpaceX про розгортання супутникового інтернет-сервісу Starlink

Ізраїль веде переговори зі SpaceX про розгортання супутникового інтернет-сервісу Starlink

12:23,
18 Жовтня 2023
997

Ізраїль веде переговори зі SpaceX про розгортання супутникового інтернет-сервісу Starlink

12:23,
18 Жовтня 2023
997
Ізраїль веде переговори зі SpaceX про розгортання супутникового інтернет-сервісу Starlink
Ізраїль веде переговори зі SpaceX про розгортання супутникового інтернет-сервісу Starlink
Співпраця має забезпечити безперервний доступ до інтернету в містах на лінії фронту.

Ізраїль веде переговори зі SpaceX щодо розгортання в країні супутникового інтернет-сервісу Starlink, особливо для громад поблизу зони конфлікту, повідомило Bloomberg.

Міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Кархі підтвердив такі переговори в дописі в соцмережі Х. Він повідомив, що міністерство сприятиме закупівлі пристроїв Starlink для населених пунктів поблизу зони конфлікту.

У міністерстві зв’язку зазначили, що цей крок має забезпечити безперервний доступ до інтернету в містах на лінії фронту. Це вперше, коли Ізраїль покладається на Starlink, яка слугуватиме резервним каналом на випадок збою інших систем.

У міністерстві зв’язку Ізраїлю також повідомили, що розглядають можливість відключення інтернету й телефонних послуг, які вони надають у Газі. Також міністерство працює над закриттям ізраїльських офісів катарської державної мережі новин Al-Jazeera, «яка використовується для пропаганди ХАМАСу, підбурювання та шкоди національній безпеці під час війни».

Нагадаємо, збройний конфлікт розпочався вранці 7 жовтня, коли терористичне угруповання ХАМАС завдало масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази, зокрема по пунктах та будівлях терористів, та змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. Не виключений і наземний контрнаступ у Сектор Гази.

Додамо, у вересні CNN розповіло про уривок з нової біографії «Ілон Маск» авторства Волтера Айзексона, в якій ішлося про те, що  торік Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Сам мільярдер після розголосу інформації про цей уривок в біографії заявив, що торік не давав указівок своїм фахівцям відімкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки, за його твердженням, вона там узагалі не працювала.

На технологічній конференції «All-In Summit» Маск заявив, що не міг увімкнути Starlink через американські санкції проти Росії, запроваджені через анексію півострова. За словами бізнесмена, для підключення потрібен був дозвіл влади США, а отримати його нібито не було часу, оскільки прохання від української сторони надійшли «посеред ночі».

Пізніше в Пентагоні підтвердили укладення угоди з компанією Starlink мільярдера Ілона Маска для допомоги Україні.

На фото: Starlink

Фото: SpaceX 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду