В Україні з'явився перший подкаст, який робитимуть підлітки для підлітків

В Україні з'явився перший подкаст, який робитимуть підлітки для підлітків

12:33,
4 Березня 2024
2373

В Україні з'явився перший подкаст, який робитимуть підлітки для підлітків

12:33,
4 Березня 2024
2373
В Україні з'явився перший подкаст, який робитимуть підлітки для підлітків
В Україні з'явився перший подкаст, який робитимуть підлітки для підлітків
Автори:
«Френдзона» відкриває простір для відвертого обговорення тем, які турбують підлітків, і створює можливість для них висловити свої думки та почуття.

Перший в Україні подкаст, створений підлітками для підлітків, називатиметься «Френдзона». Його запускає організація Save the Children разом із The Ukrainians Media та «Дженерейшн плюс». Як повідомили «Детектору медіа» у представництві Save the Children в Україні, вестимуть подкаст студентки з Києва Дарина та Ліза. Вони ділитимуться  власними історіями та ставитимуть питання одноліткам про все, що відбувається з ними у процесі дорослішання. 

«Через війну багато дітей втратили своїх друзів та близьких або ж просто не можуть підтримувати із ними належний зв’язок і залишаються на самоті зі своїми питаннями та проблемами. Тому ми взяли за мету створити такий ресурс, який говорив би про потреби підлітків їхнім же голосом. Наче вони не слухають запис у мережі, а спілкуються про наболіле у колі друзів», — каже радниця з роботи з підлітками та молоддю Save the Children Анна Мирвода.

Перший випуск «Френдзони» вже доступний за посиланням, він присвячений упередженням та стереотипам, пов’язаним із зовнішністю людини. Загалом у межах пілотного сезону з’являться десять епізодів подкасту, які виходитимуть що два тижні. 

«У ці складні часи великої війни, коли підлітки стикаються з розлукою, стресом та психологічними труднощами, створення простору, де вони можуть відчути підтримку та знайти рівних собі у спільному діалозі, набуває особливого значення. “Френдзона” стає не просто подкастом, а й інструментом підтримки, який допомагає зменшити відчуття ізоляції та самотності серед підлітків», — розповідає Арзи Хайредінова, директорка «Дженерейшн плюс». За її словами, «Френдзона» відкриває простір для відвертого обговорення тем, які турбують підлітків, і створює можливість для них висловити свої думки та почуття. Цей подкаст стає ще одним кроком у забезпеченні ментального здоров'я та підтримки підлітків в умовах  війни, стверджують його творці. 

Save the Children — міжнародна благодійна організація, що опікується правами дітей у понад 100 країнах світу. Організації розгорнула свою гуманітарну місію в Україні ще у 2014 році, щоб допомогти родинам, які найбільше постраждали від російської агресії. 

«Дженерейшн плюс» — благодійна організація, яка підтримує підлітків з уразливих категорій на шляху до дорослого життя через авторську програму системної профорієнтації та психологічну допомогу. 

The Ukrainians Media — незалежна медійна компанія, що фокусується на створенні якісної, лонгрид- та візуальної журналістики. TUM формує екосистему, що складається з декількох онлайн-видань (The Ukrainians, Reporters, Creatives, НЗЛ), друкованого журналу, подкаст-студії, сторітелінгової студії, а також освітніх ініціатив.

Раніше Media Sapiens повідомляв про те, що американський продюсер Девід Джанк запустив англомовний подкаст «Мистецтво воєнного часу» (Art During Wartime) про ренесанс української культури в умовах війни.

Також ми писали про те, що журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного Олена Ремовська запустила власний англомовний подкаст «Behind Two Walls» («За двома стінами») про життя та роботу під час повномасштабної війни Росії проти України.

На фото — ведучі подкасту «Френдзона» Дарина та Ліза

Фото: представництво Save the Children в Україні

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду