Оголосили переможців премії для подкастерів «Слушно» від Mеgogo Audio

Оголосили переможців премії для подкастерів «Слушно» від Mеgogo Audio

11:53,
3 Жовтня 2023
1587

Оголосили переможців премії для подкастерів «Слушно» від Mеgogo Audio

11:53,
3 Жовтня 2023
1587
Оголосили переможців премії для подкастерів «Слушно» від Mеgogo Audio
Оголосили переможців премії для подкастерів «Слушно» від Mеgogo Audio
Спецвідзнаку «Подкаст у часи війни» отримав подкаст «Добровольці» від військової Аліни Сарнацької, що виходить на «Громадському радіо».

2 жовтня оголосили найкращі українські подкасти 2023 року в рамках професійної аудіопремії «Слушно» від Megogo Audio. Цьогоріч «Слушно» зібрало 135 подкастів, найбільше учасників подалося в категоріях «Про історію та суспільство» — 41, та «Про культуру і мистецтво» — 31, повідомили організатори.

«Вже втретє ми відзначаємо найкращі досягнення в аудіоіндустрії України й обʼєднуємо професійну спільноту, щоб заохочувати розвиток інфраструктури виробництва й дистрибуції аудіоконтенту. Для нашої команди важливо як надавати право вибору слухачам, так і вручати відзнаки від Megogo Audio у кожній номінації. Наразі найбільшим здобутком вважаємо зростання кількості та якості українських подкастів на ринку, що дозволяє з оптимізмом дивитись у майбутнє галузі», — розповіла маркетинг-директорка Megogo Валерія Толочина.

За результатами слухацького онлайн-голосування, в якому взяли участь понад 15 тисяч осіб, нагороди вибороли:

Найкращий подкаст про бізнес — «Дій». Подкаст про бізнес

Найкращий подкаст про культуру й мистецтво — «Де ми?»

Найкращий подкаст про історію й суспільство — «УТ-2»

Найкращий спортивний подкаст — «SportHub Єврофутбол»

Найкращий подкаст про науку й технології — «DOU Podcast»

Найкращий розважальний подкаст — «Шит Ай Ноу Лайв»

Найкращий подкаст про здоровʼя та саморозвиток — «Чому ти зміг?»

Номінація «Найкращий подкаст про історію й суспільство» другий рік поспіль залишається найбільш популярною серед авторів подкастів. Найменше учасників — у номінаціях «Найкращий подкаст про бізнес» та «Найкращий подкаст про спорт», повідомили організатори.

У категорії «Вибір команди Megogo Audio» визначені наступні переможці:

Культура й мистецтво — «Шалені авторки»

Історія й суспільство — «Культурний трибунал»

Наука й технології — «Головна обсерваторія»

Розважальний подкаст — «Не мали дівки клопоту»

Спорт — «Chumaky»

Здоровʼя і саморозвиток — «Фінансова терапія»

Бізнес — «До і після».

«Вибір Megogo Audio — це відзнака проєктів, які, на нашу думку, є трендсетерами на ринку. Ми звертаємо увагу на якість звуку і монтажу, актуальність теми та сталість продукту, а також на формат», — сказала менеджерка Megogo Audio Катерина Котвіцька.

Цьогоріч вперше була вручена окрема спецвідзнака «Подкаст у часи війни» за актуальність і послідовну якісну роботу з темами, які стосуються війни в Україні.

Команда Megogo Audio разом з Володимиром Дегтярьовим, CEO Newsfront Communications, який зараз служить у лавах ТрО ЗСУ, розглянули 21 тематичний проєкт, оцінюючи їх за п’ятьма розробленими критеріями.

Спецвідзнаку отримав подкаст «Добровольці» від військової Аліни Сарнацької, який виходить що два тижні на «Громадському радіо». Це проєкт про героїчних людей, які не тримали в руках зброю до війни. Історії записані просто на позиціях.

Гран-прі премії «Слушно» також вперше отримав не окремий проєкт, а студія подкастів Sebto media, яка не боїться експериментувати, створює нові формати в аудіо й успішно працює зі слухацькою спільнотою.

Нагадаємо, премія «Слушно» була заснована командою Megogo Audio медіасервісу Megogo у 2021 році. Торік на конкурс подалися 134 українські проєкти.

На фото: автори подкастів, переможці аудіопремії «Слушно»

Фото: Megogo Audio

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду