Американський продюсер створив подкаст про українську культуру в умовах війни

Американський продюсер створив подкаст про українську культуру в умовах війни

14:12,
16 Лютого 2024
1737

Американський продюсер створив подкаст про українську культуру в умовах війни

14:12,
16 Лютого 2024
1737
Американський продюсер створив подкаст про українську культуру в умовах війни
Американський продюсер створив подкаст про українську культуру в умовах війни
Автор подкасту хоче реалістично пояснити американцям, як і чому українці борються за свою культуру.

Американський продюсер Девід Джанк запустив англомовний подкаст «Мистецтво воєнного часу» (Art During Wartime) про ренесанс української культури в умовах війни. Бесіди з відомими культурними діячами мають на меті сприяти збереженню та захисту української культури, а також краще пояснити американській аудиторії реальні процеси в Україні. Про це Девід Джанк розповів, представляючи подкаст.

Девід Джанк розповів, що влітку 2023-го відгукнувся на запрошення українських друзів та відвідав Київ, Бородянку і Бучу. Побачені наслідки повномасштабного російського військового вторгнення, за висловом Джанка, розділили його життя на до і після, й повернувшись у США, він вирішив створити подкаст.

«Подкаст — це спосіб зберегти Україну в свідомості американських слухачів, він зосереджений на мистецтві та культурі замість військових чи політичних тем. Хочу, щоб американці розуміли, що українці борються за свою культуру», — зазначив автор проєкту.

Першими гостями подкасту стали арткураторка Катя Тейлор, оперний співак Володимир Щук, фотограф Сергій Мельниченко, актор фільму «Довбуш» Лузер Тверські, засновниця інституту Леонтовича Тіна Пересунько, кінопродюсер Данієль Білак.

У продовженні першого сезону «Art During Wartime» вийдуть епізоди з репером Otoy, стендап-коміком Антоном Тимошенком і співаком Tumazar.

«Попереду ще багато роботи з просування подкасту в США й Україні. Думаю, нам вдалося знайти правильний кут зору й зважену тональність подкасту. Американці пишуть, що це саме те, що їм потрібно для розуміння України — особистий досвід окремих цікавих людей», — розповіла продюсерка подкасту Ольга Діброва.

Зазначимо, Девід Джанк віддавна є другом України. Він обіймав посаду президента Universal Music East Europe і відвідував Україну, коли запускав філію компанії. Зараз Джанк керує мережею магазинів Bang & Olufsen у США.

Нагадаємо, у вільному доступі з’явився англомовний онлайн-курс «Калейдоскоп історій. Мистецтво з України» про сучасне українське мистецтво, який створили Державне художнє зібрання Дрездена у партнерстві з Українським інститутом. У ньому провідні українські науковці та науковиці розповідають про новітнє й сучасне мистецтво XX і XXI століть з особливою увагою до культурних феноменів та постатей.

Фото: Девід Джанк / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду