Благодійний проєкт Behind Blue Eyes запустив подкаст з розмовами дітей про їхнє життя та мрії на тлі війни

Благодійний проєкт Behind Blue Eyes запустив подкаст з розмовами дітей про їхнє життя та мрії на тлі війни

18:03,
11 Квітня 2024
1133

Благодійний проєкт Behind Blue Eyes запустив подкаст з розмовами дітей про їхнє життя та мрії на тлі війни

18:03,
11 Квітня 2024
1133
Благодійний проєкт Behind Blue Eyes запустив подкаст з розмовами дітей про їхнє життя та мрії на тлі війни
Благодійний проєкт Behind Blue Eyes запустив подкаст з розмовами дітей про їхнє життя та мрії на тлі війни
The Blue Eyed Podcast був записаний під час експедицій команди проєкту Херсонською, Миколаївською, Запорізькою областями впродовж 2023 року.

Благодійний проєкт Behind Blue Eyes створив подкаст з розмови дітей про їхню буденність та мрії у прифронтових і деокупованих селах України. Про це «Детектору медіа» повідомила команда проєкту.  

«У цьому подкасті ми розмовляємо з дітьми у звичному для них середовищі. Ми розкладали нашу студію прямо у них вдома, на подвір’ї, на майданчику, далі вмикали запис і просто слухали та надихалися їхніми думками. Ми не ставили собі за мету бути професійними документалістами. Проcто хотіли дати дітям змогу висловитися та порефлексувати, адже їхні думки заслуговують на час і увагу; а ще, здається вони дуже кайфонули від цього процесу», — розповів співзасновник проєкту Behind Blue Eyes Артем Скороходько.

Упродовж двох років команда проєкту подорожує деокупованими та прифронтовими селами України, знайомиться з місцевими дітьми, надихає їх фотографувати на одноразові плівкові камери та здійснює їхні бажання у винагороду за цю творчість. За цей час діти зробили вже понад 3000 фотографій, а Behind Blue Eyes втілив у реальність більше 200 дитячих мрій. 

Перший епізод подкасту записали навесні 2023 року в селі Чорнобаївка на Херсонщині. Його героями стали Віка (9 років), Георгій (12 років), Вероніка (8 років), Назар (10 років) та Костянтин Олегович (10 років), які розповіли, чим найбільше люблять займатися, яким бачать своє майбутнє та про що мріють. Окремою темою випуску стала природа, оскільки їхні плівкові фото були наповнені сюжетами квітів та пейзажів. Діти розмірковували про свою взаємодію із природою, чи є у неї настрій і як можна про неї дбати. 

Як розповіли представники проєкту в коментарі «Детектору медіа», під час запису подкасту для дітей не було особливих бар'єрів, оскільки вони вже встигли потоваришувати з командою Behind Blue Eyes.

«Звісно, що спочатку було комусь страшно і незвично. Якщо запис відбувався на локації, де було багато дітей — ніхто не хотів бути першим біля мікрофону. Але ми їм пояснювали, що це не школа, це не розмова з батьками, це не щось супер серйозне, а просто дружнє спілкування про все на світі без жодних правил чи завдань», — поділилися в Behind Blue Eyes.

Фото надала команда Behind Blue Eyes

Перший епізод можна послухати на платформах SpotifyApple PodcastMegogoYouTube. Він також невдовзі з’явиться на Google Podcast. Ще чортири випуски з новими героями з селищ Велика Олександрівка, Лупареве, Балабине, Снігурівка виходитимуть на платформах щотижня.

Зазначимо, благодійний проєкт Behind Blue Eyes реалізують за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні з’явиться подкаст, створений підлітками для підлітків, під назвою «Френдзона». Його запускає організація Save the Children разом із The Ukrainians Media та «Дженерейшн плюс». Як розповіли «Детектору медіа» у представництві Save the Children в Україні, студентки з Києва Дарина та Ліза ділитимуться  власними історіями та ставитимуть питання одноліткам про все, що відбувається з ними у процесі дорослішання. 

Фото: Behind Blue Eyes

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду