Career Hub запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні»

Career Hub запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні»

13:05,
25 Липня 2023
885

Career Hub запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні»

13:05,
25 Липня 2023
885
Career Hub запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні»
Career Hub запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні»
У подкастах практики з провідних компаній дають професійні орієнтири щодо особливостей роботи в тій чи іншій сфері, актуальній для відновлення України.

Career Hub Центру «Розвиток КСВ» запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні», де спільно з експертами та експертками досліджує, які зміни відбуваються у десяти галузях, важливих для відновлення України, та відповідно, до чого потрібно готуватися фахівцям та фахівчиням, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку праці майбутнього.

Запуску циклу подкастів, який створюється у межах програми USAID «Мріємо та діємо», передувало кабінетне дослідження «Професії майбутнього для відновлення України». Тематика подкастів створюється відповідно до тенденцій, виявлених у процесі дослідження.

«Ця серія подкастів розповідає про перспективні галузі та професії і буде цікавою не лише для молоді, а й для батьків. Вони відіграють важливу роль у виборі професій своїх дітей. Згідно з опитуванням, яке ми нещодавно провели серед батьків дітей віком 10–23, 77% батьків опираються на власний досвід та знання, надаючи кар'єрні поради своїм дітям. Ринок праці стрімко змінюється та розвивається, при цьому не всі мають час та можливість слідкувати за тенденціями та реаліями на ньому. А цей подкаст — чудовий ресурс, який дасть необхідне розуміння та допоможе зорієнтуватися, особливо тим батькам, які хочуть, щоб їхні діти отримували не лише гідну зарплатню, а й любили те, чим займаються, та мали можливість у майбутньому збалансувати життя та роботу», — зазначила заступниця директорки програми USAID «Мріємо та діємо»/ IREX Юлія Ткачук.

Ведучий подкастів, керівник Career Hub Андрій Атрощенко, звернув увагу на особливість формату: «Важливо, що подкасти не є теоретичними, ми говоримо з практиками провідних компаній в різних сферах, які максимально чутливі до викликів часу і враховують різноманітні тренди в роботі та професіях. Прослухавши подкаст, ви гарантовано отримаєте орієнтири щодо ключових особливостей майбутнього роботи в тій чи іншій сфері, яка особливо актуальна для відновлення України».

Подкасти «Майбутнє роботи в Україні» дають розуміння:

  • чому стають популярними міждисциплінарні напрями, поєднання базової професії в ІТ ще з певною професією;
  • які навчальні програми можуть допомогти після школи спробувати себе в різних спеціальностях, наприклад ІТ, для того, щоб зробити усвідомлений вибір професії;
  • чому важливо навчатися на бакалавраті чи в магістратурі для подальшого успішного розвитку кар’єри;
  • про наскрізний вплив технологій, наприклад, про роботу сучасного агронома, яка включає роботу в тому числі і з даними з супутників;
  • чому гнучкість у навчанні потрібна буде завжди, і як у найближчому майбутньому будуть перекваліфіковуватися трактористи на операторів;
  • як нейронні мережі вже зараз використовуються для аналізу інформації в аграрній сфері;
  • які є освітні програми для людей, що змінюють професію.

Вже доступні для прослуховування подкасти про майбутнє роботи в IT та аграрній сферах на плафтормах: YoutubeSpotifyAnchorGoogle Podcast; Apple Podcast; NV подкасти.

Нагадаємо, на «Освітньому хабі Києва» розмістили онлайн-курси з профорієнтації. Молодь може вибирати серед 140 актуальних для ринку праці професій.

Фото: Career Hub / ютуб

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду