Через угоду Маска з Twitter почалось федеральне розслідування

Через угоду Маска з Twitter почалось федеральне розслідування

12:03,
14 Жовтня 2022
1617

Через угоду Маска з Twitter почалось федеральне розслідування

12:03,
14 Жовтня 2022
1617
Через угоду Маска з Twitter почалось федеральне розслідування
Через угоду Маска з Twitter почалось федеральне розслідування
Невідомо, на що саме спрямовано розслідування та які федеральні органи його проводять.

Федеральна влада веде розслідування щодо поведінки Ілона Маска в угоді про поглинання Twitter на суму 44 мільярди доларів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву, що соціальна мережа подала до суду.

В заяві Twitter скаржиться, що адвокати генерального директора Tesla відмовилися надати документи на вимогу компанії через «розшукову таємницю» та просить суд наказати адвокатам Маска зробити це. «Гра в «сховай м’яч» має бути закінчена», — закликала компанія.

Своєю чергою адвокат Маска Алекс Спіро розповів Reuters, що під слідством перебуває не бізнесмен, а керівники соцмережі.  «Саме керівники Twitter знаходяться під федеральним розслідуванням», - заявив він.  Компанія відмовилася коментувати заяву Спіро.

Заява Twitter була подана до суду 6 жовтня – того самого дня, коли суддя з Делаверу Кетлін МакКормік, що веде справу Twitter проти Маска, призупинила судовий процес та наказала мільярдеру завершити угоду до 28 жовтня.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді. 

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду