Рада вирішила скасувати ЗНО та ДПА в 2022 році

Рада вирішила скасувати ЗНО та ДПА в 2022 році

17:49,
24 Березня 2022
7517

Рада вирішила скасувати ЗНО та ДПА в 2022 році

17:49,
24 Березня 2022
7517
Рада вирішила скасувати ЗНО та ДПА в 2022 році
Рада вирішила скасувати ЗНО та ДПА в 2022 році
Автори:
Замість цих іспитів планують провести єдиний мультипредментний онлайн-тест.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає скасування складання Державної підсумкової атестації, Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.

Замість цих іспитів планують провести єдиний мультипредментний онлайн-тест. «На сьогодні планується таке: Мультипредментний онлайн-тест (українська мова, історія України, математика), який має здаватися в безпечних місцях. Відповідно треба здавати не три тестування, а одне. Розглядається також здача в посольствах та консульствах України закордоном. Планується проводитися в липні. Рішення не є остаточним. Можливі зміни», — розповіла народна депутатка Наталія Піпа та уточнила, що Міністерство освіти та науки ще розробляє процедуру, яку має затвердити Кабінет Міністрів.

Зазначається, що ДПА та ЗНО скасовують лише на 2022 рік, як вимушений виняток через неможливість повноцінно провести тестування.

Нагадаємо, 22 березня MediaSapiens повідомив про фейк, що в Україні скасували зовнішнє незалежне оцінювання для випускників 2021/2022, який поширила Верховна Рада. Тоді ж зазначалося, що в парламенті зареєстрований законопроєкт із пропозиціями спростити втуп для випусників 2021/2022 року. 

Фото: Nguyen Dang Hoang Nhu / unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду