Фейк: Пентагон розробляє біологічну зброю на території України

Фейк: Пентагон розробляє біологічну зброю на території України

09:07,
19 Березня 2022
3288

Фейк: Пентагон розробляє біологічну зброю на території України

09:07,
19 Березня 2022
3288
Фейк: Пентагон розробляє біологічну зброю на території України
Фейк: Пентагон розробляє біологічну зброю на території України
Росія намагається переконати, що навіть кримська протичумна станція нібито виконує секретні завдання Пентагону.

На Раді безпеки ООН відкинули фейкові звинувачення Росії щодо нібито наявності «військово-біологічної діяльності США в Україні». Про це заявили представники більшості держав-членів Радбезу, зазначив у телеграм-каналі радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

18 березня за ініціативою РФ відбулося невідкладне засідання Радбезу ООН із фейковим порядком денним: «Щодо нових фактів військово-біологічної діяльності США в Україні». 

«...Хоча нині для будь-кого у світі зрозуміла безпідставність і брехливість усіх російських публічних заяв (і це попри феєричні витрати на лобі та пропаганду), Росія таки намагалася представити нібито нові виявлені факти, пов’язані з військово-біологічною активністю США на території України, пише Михайло Подоляк. – Нонсенс? Так. Але ж Росія давно не послуговується логікою. Тому США та абсолютно переважна більшість держав-членів РБ ООН відкинула фейкові звинувачення росіян. На жаль, навіть в ООН сьогодні не виключають, що брифінг РФ стосовно біологічних лабораторій може бути одним з імовірних етапів підготовки групи «яструбів» Кремля до можливих біологічних/хімічних операцій на території України». 

Як нагадав Радник ОПУ, війна для РФ – це потужні подальші юридичні претензії та розгромні судові процеси у міжнародних судах. «Розуміючи це, політичне керівництво Росії шукає будь-які можливості знайти й зафіксувати на міжнародних майданчиках пояснення свого масштабного та кривавого вторгнення в Україну» додав Подоляк.

Раніше представники Кремля неодноразово поширювали фейки про те, що Україна нібито розробляє білологічну зброю. Зокрема, так званий віцепрем'єр «кримського уряду» Георгій Мурадов заявив:«Біологічна зброя роками розроблялася у секретних лабораторіях Пентагону на території України. Кримчанам ця тема відома, оскільки на півострові США планували створити таку саму лабораторію, і лише возз'єднання Криму з Росією у березні 2014 року завадило реалізації задумів щодо створення патогенів у Криму». 

Розробки ці буцімто велися у кримській протичумній станції.

Фото:  сайт Simferopol_bez_formata

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду