Вступники цьогоріч зможуть скласти мультипредметний тест у понад 20 країнах

Вступники цьогоріч зможуть скласти мультипредметний тест у понад 20 країнах

14:57,
2 Квітня 2023
2015

Вступники цьогоріч зможуть скласти мультипредметний тест у понад 20 країнах

14:57,
2 Квітня 2023
2015
Вступники цьогоріч зможуть скласти мультипредметний тест у понад 20 країнах
Вступники цьогоріч зможуть скласти мультипредметний тест у понад 20 країнах
За кордоном існує обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання, тому в Міносвіти закликають не зволікати з вибором.

Цьогорічну основну сесію національного мультипредметного тесту (НМТ) для вступників проведуть у 21 країні. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України. 

Проходження тесту за кордоном відбуватиметься у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.

«Тобто вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості — незалежно від того, де саме учасники їх складатимуть», — наголосили у відомстві.

Нині провести основну сесію НМТ вже домовилися в Австрії, Азербайджані, Болгарії, Великій Британії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канаді, Латвії, Литві, Німеччині, Польщі, Португалії, Румунії, США, Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції.

Окрім цього, під час додаткової сесії учасники зможуть скласти тест в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії. 

Наразі тривають перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії та Швейцарії. 

«Під час реєстрації з 3 квітня до 3 травня включно вступники, які планують складати тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати із наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт», — повідомили в Міносвіти.

Якщо ж з’явиться більш зручна для учасника локація, до 7 травня включно можна змінити реєстраційні дані й обрати населений пункт. Інформацію про нові локації оприлюднять на сайті УЦОЯО

У міністерстві попереджають, що за кордоном існує обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання, і закликають не зволікати з вибором. Деякі локації будуть доступні лише в рамках додаткової сесії НМТ.

Нагадаємо, нещодавно для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023. Реєстрація для участі відкриється 3 квітня і триватиме до 3 травня. 

Також для вступників вже доступні демонстраційні версії з англійської мовифізикиукраїнської мовиматематики та історії України.

Фото: МОН

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду