ms.detector.media
Юлія Поліковська
29.09.2023 10:15
У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів
У корпорації X звільнили частину команди з питань чесності виборів
Про звільнення стало відомо після того, як віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова розкритикувала компанію через масову дезінформацію на її платформі.

Компанія X Ілона Маска скоротила частину своєї команди з питань чесності виборів. Так, звільнили команду з чотирьох фахівців, що базувалися в Дубліні, включно з глобальним керівником відділу чесності виборів X Аароном Родеріксом, повідомило видання Mashable, посилаючись на звіт The Information.

Звільнення підтвердив власник компанії Ілон Маск у дописі на X: «О, ви маєте на увазі команду "Чесності виборів", яка підривала чесність виборів? Так, вони пішли».

Oh you mean the “Election Integrity” Team that was undermining election integrity? Yeah, they’re gone.

— Elon Musk (@elonmusk) September 27, 2023

Про це стало відомо через кілька днів після того, віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова розкритикувала компанію через масову дезінформацію на її платформі.

Прикметно, що в цьоготижневому інтерв’ю Financial Times генеральна директорка X Лінда Яккаріно повідомила, що компанія збирається розширити свій підрозділ з питань чесності виборів по всьому світу.

Щодо Аарона Родерікса ірландські ЗМІ повідомили, що він нещодавно домігся судового наказу про припинення дисциплінарних стягнень, встановлених нібито за вподобання твітів з критикою компанії та Ілона Маска.

Нагадаємо, дослідження, опубліковане Європейською комісією на початку вересня, встановило, що платформа Twitter (нині X) після її купівлі бізнесменом Ілоном Маском відіграла вагому роль у тому, що російська дезінформація проти України набула більшого охоплення, ніж до початку повномасштабної війни.

Також стало відомо, що в соцмережі Х вимкнули функцію, яка дозволяла користувачам поскаржитися на дезінформацію про вибори в дописах. Минулого тижня ця категорія зникла зі спадного меню функціоналу соцмережі в усіх країнах, окрім Європейського Союзу.

Фото: логотип соцмережі X / Unsplash

 

ms.detector.media