Для користувачів соцмережі «X» запровадять «невеликий щомісячний платіж»

Для користувачів соцмережі «X» запровадять «невеликий щомісячний платіж»

10:10,
19 Вересня 2023
2553

Для користувачів соцмережі «X» запровадять «невеликий щомісячний платіж»

10:10,
19 Вересня 2023
2553
Для користувачів соцмережі «X» запровадять «невеликий щомісячний платіж»
Для користувачів соцмережі «X» запровадять «невеликий щомісячний платіж»
Ілон Маск заявив, що платна підписка необхідна, щоб протистояти напливу армій ботів.

Власник соцмережі «X» Ілон Маск заявив, що платформа більше не може бути безкоштовною. Під час прямої трансляції розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху 18 вересня він сказав, що компанія «переходить на невеликий щомісячний платіж за використання системи “X”».

«Це єдиний спосіб, який я можу придумати для боротьби з величезними арміями ботів», — пояснив Маск.

За його словами, зараз створення бота коштує дрібні копійки.

«Але якщо комусь навіть доведеться заплатити кілька доларів або щось подібне, якусь незначну суму, ефективна вартість ботів буде дуже високою», — сказав він.

Ілон Маск не уточнив, скільки доведеться платити за підписку на соцмережу «Х», але назвав це «невеликою сумою грошей».

Під час прямого ефіру Маск також оприлюднив деякі нові показники від «Х», зокрема сказав що зараз у соцмережі 550 мільйонів «щомісячних користувачів», які генерують від 100 до 200 мільйонів публікацій на день.

Він не деталізував, скільки в цій кількості автентичних користувачів, а скільки ботів. Також він не порівнював згадувані показники з тими, які раніше оприлюднював Twitter. У травні 2022 року, до поглинання Маском, Twitter повідомляв, що «середнє монетизаційне щоденне активне використання» становило 229 мільйонів.

Розмова Ілона Маска з прем’єр-міністром Ізраїлю також торкнулася антисемітизму на «X». Антидефамаційна ліга (ADL) звинувачувала платформу в тому, що вона недостатньо робить для модерації антисемітського контенту.

У відповідь Маск погрожував подати в суд на Антидефамаційну лігу за наклеп. Проте наразі Маск і X Corp. не подавали жодного позову проти ADL.

У розмові з Біньяміном Нетаньяху Ілон Маск ще раз запевнив, що він «проти антисемітизму».

Прем’єр-міністр Ізраїлю визнав, що баланс між свободою слова та модерацією контенту є проблемою, але закликав Маска встановити правильний баланс.

«Сподіваюся, ви знайдете в рамках Першої поправки можливість зупинити не тільки антисемітизм... але й будь-яку колективну ненависть до людей, яку представляє антисемітизм», — сказав він і додав: «Я знаю, що ви віддані цьому».

Нагадаємо, раніше в соцмережі Twitter був запроваджений тарифний план Twitter Blue, що пропонує певні переваги для верифікованих користувачів. Його вартість на місяць — 8 доларів. Після ребрендингу соцмережі тарифний план називається X Premium. Він передбачає різноманітні функції, як-от можливість писати довгі дописи та редагувати їх після оприлюднення, зменшення пропонованої реклами на половину, пріоритетне ранжування в пошуку та бесідах тощо.

«X» не розкриває інформації, скільки в неї передплатників, але незалежні дослідження показують, що підпискою X Premium скористалося не дуже багато користувачів. За даними одного такого звіту, зараз на X Premium підписані 827 615 користувачів.

 Фото: соцмережа «X», Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду