WhatsApp не запускатиме канали в Росії найближчим часом, — ЗМІ

WhatsApp не запускатиме канали в Росії найближчим часом, — ЗМІ

12:25,
26 Вересня 2023
1475

WhatsApp не запускатиме канали в Росії найближчим часом, — ЗМІ

12:25,
26 Вересня 2023
1475
WhatsApp не запускатиме канали в Росії найближчим часом, — ЗМІ
WhatsApp не запускатиме канали в Росії найближчим часом, — ЗМІ
Раніше в Роскомнагляді та Держдумі РФ заявляли, що месенджер слід буде заблокувати, якщо він розгортатиме функцію каналів.

Месенджер WhatsApp не планує запускати сервіс каналів у Росії найближчим часом. Про це повідомила «Економічна правда», посилаючись на The Moscow Times.

«Продукт не буде доступний для користувачів усередині Росії найближчим часом», — розповів російському медіа представник Meta. За його словами, найближчими тижнями месенджер дасть можливість будь-кому, хто бажає, створити свій канал, але не в Росії.

Раніше в Роскомнагляді та Держдумі РФ заявляли, що WhatsApp треба буде заблокувати, якщо він почне розширювати функціонал для масового поширення інформації.

Депутати верхньої та нижньої палат російського парламенту закликали переглянути офіційну позицію стосовно роботи в РФ WhatsApp, що належить компанії Meta, після того, як стало відомо про запуск функції інформаційних каналів у месенджері.

Зокрема, голова комітету Ради федерації РФ з питань оборони та безпеки Віктор Бондарєв висловив думку, що поява каналів призведе до того, що WhatsApp перетвориться на засіб інформаційної війни та «джерело виникнення фейків» про російське вторгнення в Україну.

Заступник голови комітету Держдуми РФ з інформполітики Антон Горєлкін заявив: «Якщо продукт екстремістської компанії Meta починає розширювати функціональність на стороні масового поширення інформації, офіційна позиція щодо його діяльності на території РФ може бути переглянута».

Нагадаємо, WhatsApp запустив функцію каналів 13 вересня, вона доступна у 150 країнах, у тому числі й в Україні.

Підписники можуть шукати канали для відстеження, які автоматично відфільтровуються за їхньою країною. Також доступна функція перегляду нових, найактивніших і популярних каналів, на основі кількості підписників.

Додамо, WhatsApp належить компанії Meta, яку оголосили в Росії «екстремістською організацією» у березні 2022 року, невдовзі після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. У Росії заблокували соцмережі компанії Facebook та Instagram. При цьому месенджера WhatsApp обмеження досі не торкалися.

Фото: канали в застосунку WhatsApp / блог WhatsApp

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду