У месенджері WhatsApp запустили функцію каналів

У месенджері WhatsApp запустили функцію каналів

17:05,
14 Вересня 2023
1744

У месенджері WhatsApp запустили функцію каналів

17:05,
14 Вересня 2023
1744
У месенджері WhatsApp запустили функцію каналів
У месенджері WhatsApp запустили функцію каналів
Канали запровадили для понад 150 країн, у тому числі й України.

Meta запустила в месенджері WhatsApp функцію каналів у понад 150 країнах, у тому числі й в Україні. У компанії позиціонують канали як приватний спосіб отримувати важливі новини. Про це повідомлено в офіційному блозі WhatsApp.

Поки що свої канали можуть створити «тисячі організацій, спортивних команд, митців і лідерів думок». Проте впродовж найближчих місяців така можливість з’явиться для всіх.

Попередньо функцію каналів тестували в 10 країнах, відтак у месенджері впроваджують низку оновлень:

  • користувачі можуть шукати канали для відстеження, які автоматично відфільтровано за країною. Можна переглядати нові, найактивніші й популярні канали, на основі кількості підписників;
  • додали можливість реагувати смайлами, щоб надати відгук, а також переглядати загальну кількість реакцій. Така реакція не відображатиметься для підписників;
  • адміністратори зможуть вносити зміни у свої оновлення протягом щонайбільше 30 днів, після чого вони автоматично видаляться із серверів;
  • коли користувач пересилатиме оновлення до бесід чи груп, воно міститиме посилання на канал, щоб люди могли дізнатися більше.

Нагадаємо, у червні Meta запустила трансляційні канали в соцмережі Instagram. Як розповіли в компанії, вони є інструментом обміну повідомленнями «від одного до багатьох». Тобто функція дає змогу авторам надсилати повідомлення безпосередньо підписникам, які можуть реагувати на них і голосувати в опитуваннях, але не можуть відповідати безпосередньо. Канали підтримують, зокрема, текст, зображення, відео та голосові повідомлення, опитування та реакції. Тож соцмережа отримала функціонал, подібний до того, що є в телеграм-каналах.

Тим часом у Telegram у серпні запустили бета-тестування публікації «історій» для всіх користувачів.

Фото: канали WhatsApp / блог WhatsApp

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду