Російський месенджер ICQ припинить існування

Російський месенджер ICQ припинить існування

10:40,
27 Травня 2024
2058

Російський месенджер ICQ припинить існування

10:40,
27 Травня 2024
2058
Російський месенджер ICQ припинить існування
Російський месенджер ICQ припинить існування
Месенджер зник під впливом міжнародних санкцій за російське повномасштабне вторгнення в Україну.

Від 26 травня месенджер ICQ, що належить російський компанії VK, перестане функціонувати. Про це повідомила служба підтримки програми 24 травня, поінформувало видання The Verge.

Користувачам порадили обрати інші месенджери.

Зазначено, що ICQ був у числі перших месенджерів, його в 1996 році запустила ізраїльська компанія Mirabilis. На відміну від тодішніх месенджерів-конкурентів Instant та MSN, які також запустили чати в інтерактивному режимі, в ICQ запропонували використовувати для реєстрації облікових записів не електронну адресу, а номер мобільного телефона.

За інформацією видання Time Warner, через два роки кількість його користувачів сягнула 100 мільйонів. У 2000-му відбулося злиття компанії із AOL. Потім у 2010 році AOL продала месенджер ICQ російській фірмі Digital Sky Technologies, власниці соцмережі «ВКонтакте» та поштового сервісу mail.ru.

Месенджер ICQ у 2023му році

Сучасна версія ICQ, за оцінкою The Verge, мала такі ж функціональні можливості, як Messenger, WhatsApp і Telegram. Видання нагадало, що через санкції, накладені на російські IT-компанії через повномасштабне вторгнення в Україну, ICQ у 2023-му заблокувала у своєму онлайн-магазині застосунків компанія Apple, а місяць тому й компанія Alphabet, що володіє Google.

Читайте також: 

Фото: месенджер ICQ / winaero.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду