InformNapalm почав розвивати офіційний канал у вотсапі

InformNapalm почав розвивати офіційний канал у вотсапі

14:52,
27 Січня 2024
2530

InformNapalm почав розвивати офіційний канал у вотсапі

14:52,
27 Січня 2024
2530
InformNapalm почав розвивати офіційний канал у вотсапі
InformNapalm почав розвивати офіційний канал у вотсапі
Пресслужба міжнародної розвідувальної спільноти зазначила, що канал у цьому месенджері буде альтернативним джерелом поширення інформації.

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm почала інформаційно наповнювати офіційний канал у месенджері «Вотсап». Перше повідомлення опублікували сьогодні, 27 січня.

«Вчора від читачів отримали повідомлення з пропозицією створити офіційний канал міжнародної спільноти InformNapalm у WhatsApp. Давно збирались це зробити, і додатковий поштовх від читачів врешті спонукав до цієї дії сьогодні зранку», — йдеться в повідомленні InformNapalm у телеграмі.

Пресслужба розвідувальної спільноти зазначила, що канал у вотсапі буде альтернативним джерелом поширення інформації. Там також зауважили, що їхній контент може дещо відрізнятися на різних ресурсах через правила месенджера: «Тому ми будемо комбінувати способи поширення й інформувати читачів, де можна побачити повну і нецензуровану версію інформації»

Команда закликала долучатися до каналу та запрошувати друзів, аби «разом поширювати інформаційне полум'я, яке долає темряву».

На момент публікації цієї новини ресурс уже має 419 підписників.  

Як розповідав MediaSapiens, низка українських державних та військових структур створили офіційні канали в месенджері «Вотсап». Зокрема, ДСНС, ГУР, українські ОВА, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП та інші.

У месенджері вже діють офіційні канали президента Володимира Зеленського, першої леді Олени Зеленської, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, очільника ГУР Кирила Буданова. Канали також розвивають фактчекери зі StopFake, фандрейзингова платформа United24 та офіційна сторінка України Ukraine.ua.

15 січня перше повідомлення в офіційному каналі у вотсапі опублікували Повітряні сили ЗСУ

Більшість із цих каналів була створена восени 2023 року, однак наповнюватися контентом почала лише з грудня.

Нагадаємо, можливість створення каналів для потокового інформування спільноти читачів у вотсапі запустили у вересні 2023 року. Функцію реалізували для користувачів у 150 країнах, у тому числі й в Україні.

Фото: InformNapalm

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду