Інстаграм заблокував сторінки платформи пам'яті «Меморіал»

Інстаграм заблокував сторінки платформи пам'яті «Меморіал»

17:50,
10 Січня 2024
1742

Інстаграм заблокував сторінки платформи пам'яті «Меморіал»

17:50,
10 Січня 2024
1742
Інстаграм заблокував сторінки платформи пам'яті «Меморіал»
Інстаграм заблокував сторінки платформи пам'яті «Меморіал»
Автори проєкту закликають охочих звертатися до адміністрації Meta з проханням розблокувати сторінки платформи.

Інстаграм заблокував сторінки платформи пам'яті «Меморіал», яка з березня 2022 року збирає інформацію та розповідає про загиблих на війні цивільних і військових. Про це повідомила шефредакторка проєкту Анастасія Абрамець на своїй фейсбук-сторінці.

«5 440 історій людей, яких вбили російські військові в Україні, були зібрані на сторінках платформи пам'яті “Меморіал” в Instagram до останнього блокування», написала вона.

За її інформацією, з жовтня по грудень сторінки проєкту в інстаграмі блокували чотири рази. Востаннє це сталося місяць тому — 8 грудня, і попри звернення до адміністрації, вони поки не розблоковані.

Наразі для продовження комунікацій з аудиторією команда проєкту створила нову сторінку в інстаграмі.

Проте сподівається на відновлення попередніх сторінок. Для цього подали заявку на оскарження блокування через спеціалізовану платформу Tech and Journalism Crisis and Emergency Mechanism. Як повідомив у коментарі до допису медіаюрист Ігор Розкладай, зараз ця заявка перебуває на розгляді в компанії Meta.

Автори проєкту закликають охочих також звертатися до адміністрації Meta з проханням розблокувати сторінки платформи «Меморіал». Зробити це можна за таким алгоритмом: у меню на своїй сторінці в інстаграмі в розділі «Налаштування і конфіденційність» треба обрати пункт «Допомога» та повідомити про проблему.

Тих, хто поширюватиме інформацію про блокування в соцмережах, просять у дописах позначати сторінки @instagramforbusiness, @instagram, @mosseri.

«Я не певна, що це спрацює, але так ми хоча б покажемо, що маємо позицію, що нам не можна закрити рот блокуванням», додала Анастасія Абрамець.

Нагадаємо, у грудні 2023 року команда  «Меморіалу» започаткувала програму «Нація, яка пам’ятає», випуски якої викладають на ютуб-каналі. 

Фото: «Меморіал» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду