Повітряні сили ЗСУ розвивають спільноту каналу у вотсапі

Повітряні сили ЗСУ розвивають спільноту каналу у вотсапі

14:45,
15 Січня 2024
1514

Повітряні сили ЗСУ розвивають спільноту каналу у вотсапі

14:45,
15 Січня 2024
1514
Повітряні сили ЗСУ розвивають спільноту каналу у вотсапі
Повітряні сили ЗСУ розвивають спільноту каналу у вотсапі
Користувачі месенджера оперативно отримуватимуть офіційну інформацію.

Повітряні сили ЗСУ почали інформаційно наповненювати офіційний канал у месенджері «Вотсап». Перше повідомлення про ворожі втрати опублікували сьогодні, 15 січня.

Про початок інформування у вотсапі ПС ЗСУ повідомили у своєму телеграм-каналі та закликали долучатися до його спільноти.

«Відсьогодні починаємо інформувати на WhatsApp! Долучайтеся до спільноти, щоб отримувати найоперативнішу інформацію з офіційного джерела», — йдеться у повідомленні.

Як розповідав MediaSapiens, низка українських державних та військових структур створили офіційні канали в месенджері «Вотсап». Окрім Повітряних сил ЗСУ це ДСНС, ГУР, українські ОВА, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП та інші.

У месенджері діють офіційні канали президента Володимира Зеленського (на початок січня 2024 року — 66 тис. підписників), першої леді Олени Зеленської (23 тис. підписників), міністра цифрової трансформації Михайла Федорова (16 тис. підписників), очільника ГУР Кирила Буданова (1 тис. підписників).

Канали також розвивають фактчекери зі StopFake, фандрейзингова платформа United24 та офіційна сторінка України Ukraine.ua.

Більшість із цих каналів була створена наприкінці літа або восени 2023 року, однак наповнюватися контентом почала лише з грудня.

Нагадаємо, можливість створення каналів для потокового інформування спільноти читачів у вотсапі запустили у вересні 2023 року. Функцію реалізували для користувачів у 150 країнах, у тому числі й в Україні.

Додамо, у жовтні 2022 року речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони. У травні 2023 року Міністерство оборони України також закликало громадян не публікувати в режимі реального часу фото й відео позицій та пусків ракет української протиповітряної оборони.

Фото: Повітряні сили ЗСУ / канал WhatsApp

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду