Працівників корпорації ВВС попросили видалити TikTok зі смартфонів

Працівників корпорації ВВС попросили видалити TikTok зі смартфонів

14:49,
20 Березня 2023
2181

Працівників корпорації ВВС попросили видалити TikTok зі смартфонів

14:49,
20 Березня 2023
2181
Працівників корпорації ВВС попросили видалити TikTok зі смартфонів
Працівників корпорації ВВС попросили видалити TikTok зі смартфонів
Працівників суспільного телерадіомовника Данії застерегли не використовувати китайський застосунок без нагальної потреби.

Працівники британської телерадіокорпорації BBC у неділю отримали рекомендацію видалити із корпоративних пристроїв китайський застосунок TikTok. Це сталося після того, як у п’ятницю міністрам та іншим державним службовцям у Великій Британії заборонили використовувати цей застосунок на робочих телефонах. Про це повідомило видання The Guardian.

«Рішення ґрунтуєтьс я на занепокоєнні державних органів у всьому світі щодо конфіденційності та безпеки даних», — йдеться у поясненні керівництва BBC.

Працівникам ВВС повідомили, що вони можуть використовувати TikTok на корпоративних пристроях у випадках, коли є обґрунтована редакційна чи ділова потреба.

Новину, зокрема, підтвердила технологічний редактор BBC Зої Клейнман. Вона написала у своєму Twitter: «BBC сьогодні попередила співробітників не використовувати TikTok на корпоративних телефонах, якщо немає редакційних або ділових причин. Так, це впливає на мене. Але ширше: TikTok заперечує будь-який обмін даними з Китаєм. Ніхто не знайшов димлячу рушницю. І все ж побоювання стають голоснішими».

Офіційний акаунт BBC у TikTok, створений рік тому, і який має 4,4 мільйона підписників, з платформи не видаляли, там з’являється новий контент. Так само доступні у застосунку сторінки BBC News, BBC Sport і BBC Radio 1.

Зазначимо, раніше, 9 березня, припинити використовувати застосунок TikTok на своїх робочих телефонах порекомендувало керівництво суспільної телерадіокомпанії Данії DR. У компанії повідомили, що таке рішення після попереджень Центру кібербезпеки Данії.

Відтоді журналісти, яким потрібен доступ до китайського застосунку, мають запитати про дозвіл на його використання та користуватися у робочих цілях на спеціалньо відведених для цього телефонах, відтак співробітники почали називати їх «телефонами TikTok».

Нагадаємо, у Данії після перевірки, проведеної Центром кібербезпеки, Міністерство оборони країни заборонило своїм співробітникам використовувати китайський відеозастосунок.

Як відомо, 28 лютого Європейський парламент заборонив співробіникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів. Перед цим заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС.

Фото: Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду