Єврокомісія заборонила співробітникам використовувати TikTok

Єврокомісія заборонила співробітникам використовувати TikTok

15:18,
23 Лютого 2023
1551

Єврокомісія заборонила співробітникам використовувати TikTok

15:18,
23 Лютого 2023
1551
Єврокомісія заборонила співробітникам використовувати TikTok
Єврокомісія заборонила співробітникам використовувати TikTok
Заборона поширюється на службові пристрої, а також на приватні, якщо на них є будь-які програми, пов'язані з роботою.

Європейська комісія заборонила своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки. Про це пише Politico.

Високопоставлений чиновник повідомив виданню, що в четвер вранці Рада з корпоративного управління ЄК надіслала всім співробітникам Єврокомісії електронного листа, в якому наказала видалити TikTok зі своїх службових пристроїв, а також зі своїх особистих пристроїв, якщо на них встановлені будь-які програми, пов'язані з роботою.

З іншого боку, співробітники можуть видалити зі своїх особистих телефонів пов'язані з роботою програми, якщо вони наполягають на збереженні TikTok.

Чиновники повинні видалити додаток «за першої ж нагоди» до 15 березня. Після цієї дати пристрої зі встановленим додатком TikTok вважатимуться «такими, що не відповідають корпоративному середовищу», застерігають у листі.

Прессекретарі ЄК Ерік Мамер і Соня Господінова повідомили виданню, що рішення прийняли за результатом «ретельного» аналізу. Однак вони відмовилися розкрити інформацію, яка змусила їх дійти висновку, що TikTok створює ризики для кібербезпеки виконавчої влади ЄС.

Комісія заявила, що це вперше вона змушена призупинити використання якоїсь програми для своїх співробітників. ЄК дозволяє своїм працівникам використовувати власні пристрої для роботи, що деякі посадовці називають «жахливим» з точки зору безпеки. Комісія запевнила, що обмеження є тимчасовим і перебуває під «постійним переглядом і можливою переоцінкою».

TikTok у коментарі Politico назвав рішення Єврокомісії «хибним».

Видання пише, що інші інституції Європейського Союзу, в тому числі Рада і Парламент, ймовірно, з часом також заборонять китайський додаток, хоча, зокрема, Парламенту може знадобитися набагато більше часу для впровадження заборони

Західні уряди все більше стурбовані свідченнями того, що китайські технологічні компанії допомагають Комуністичній партії та її спецслужбам збирати величезні обсяги даних по всьому світу — з особливим акцентом на важливих політичних і безпекових об'єктах.

Раніше Politico повідомляло, що державним службовцям у Нідерландах радять не користуватися китайським застосунком TikТok, доки компанія не внесе зміни у свою політику щодо захисту даних.

Раніше Сенат та Палата представників США офіційно заборонили використовувати застосунок TikTok на всіх робочих телефонах держслужбовців та інших офіційних пристроях. 

У конгресі вважають, що TikTok має «низку проблем з безпекою», а уряд Китаю може використовувати застосунок для стеження та цензури. Зокрема у рішенні йдеться, що платформа TikTok і його материнська компанія ByteDance можуть ділитися інформацією про користувачів зі США з китайською владою.

Фото: unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду