В Ірландії посадовцям рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв

В Ірландії посадовцям рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв

10:18,
23 Квітня 2023
1743

В Ірландії посадовцям рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв

10:18,
23 Квітня 2023
1743
В Ірландії посадовцям рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв
В Ірландії посадовцям рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв
Утім, додаток можна завантажити на офіційні гаджети у випадках, коли це необхідно для бізнесу, зокрема, пресслужбі.

В уряді Ірландії співробітникам департаментів і державних установ рекомендували не використовувати китайський додаток TikTok на офіційних пристроях. Про це повідомило видання Reuters.

Керівник Національного центру кібербезпеки Ірландії (NCSC) Річард Браун зазначив, що TikTok перебуває на «дуже високому, якщо не найвищому рівні з кількості даних користувачів, які він збирає», а це створює ризики для безпеки країни.

«Оскільки ризик існує в такому контексті, логічним аргументом є те, що ми використовуємо розумний підхід на основі цих ризиків, і гарантуємо, що урядові дані не можуть бути скомпрометовані таким чином», — сказав  Браун мовнику RTE.

Водночас, політикам дозволено використовувати додаток на своїх приватних пристроях. Окрім цього, TikTok можна завантажити на офіційні гаджети у випадках, коли це необхідно для бізнесу, зокрема, пресслужбі.

Як відомо, TikTok керує низкою своїх європейських операцій із Дубліна, зокрема конфіденційністю і захистом даних. Минулого місяця компанія оголосила про відкриття другого центру обробки даних в Ірландії та скорочення передачі інформації за межі ЄС.

Нагадаємо, раніше співробітникам НАТО заборонили використовувати TikTok на робочих пристроях. 

28 лютого 2023 року Європейський парламент також заборонив співробітникам використовувати застосунок  на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів. Перед цим заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС.

Через потенційні загрози безпеці заборонили використовувати TikTok на робочих пристроях державним чиновникам у Великій БританіїБельгії та Франції, та Естонії.

У США наприкінці лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Фото: Pixabay

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду