В Україні наразі не готують обмежень для використання TikTok

В Україні наразі не готують обмежень для використання TikTok

13:33,
3 Квітня 2023
1432

В Україні наразі не готують обмежень для використання TikTok

13:33,
3 Квітня 2023
1432
В Україні наразі не готують обмежень для використання TikTok
В Україні наразі не готують обмежень для використання TikTok
Поки що Україна стежить за розвитком ситуації в інших країнах.

В Україні поки не планують забороняти використовувати застосунок TikTok на смартфонах чиновників. Про це розповів віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Liga.net.

«Таких розмов зараз немає. Ми уважно слідкуємо за тим, що відбувається в інших країнах. Але таких розмов і конкретних дій в цьому напрямку немає поки що», — сказав міністр.

Зазначимо, на тлі обмеження TikTok в низці країн, на сайті президента 24 березня зареєстрували електронну петицію про заборону TikTok в Україні.

«Так як зараз багато пропаганди йде через відео з TikTok, пропоную закрити його повністю, хоча б на період війни в Україні», — пояснила авторка петиції.

На сьогодні петиція зібрала понад 9600 підписів із необхідних 25 тисяч.

Нагадаємо, 31 березня співробіникам НАТО заборонили користуватися соцмережею TikTok на робочих пристроях, повідомило CNN з посиланням на джерела в Альянсі.

Західні уряди підозрюють TikTok у стеженні за користувачами та у можливій передачі чутливої інформації уряду Китаю.

28 лютого 2023 року Європейський парламент заборонив співробітникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів. Перед цим заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС.

Через потенційні загрози безпеці заборонили використовувати TikTok на робочих пристроях державним чиновникам у Великій Британії, Бельгії та Франції, та Естонії.

У США наприкінці лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду