Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok

Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok

10:20,
1 Березня 2023
1244

Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok

10:20,
1 Березня 2023
1244
Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok
Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok
Європарламент також рекомендував видалити TikTok з особистих пристроїв своїм депутатам.

Європейський парламент  заборонив співробітниками використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів.

Як пише Politico, 28 лютого глава Європарламенту Роберта Метсола та генеральний секретар Алессандро Чіоккетті повідомили близько 8 тисячам чиновників, що вони повинні до 20 березня видалити TikTok із корпоративних пристроїв, як-от телефони та планшети.

Також наполегливо рекомендується, щоб депутати Європарламенту, їхні співробітники та акредитовані помічники видалили TikTok зі своїх особистих пристроїв.

«Виникло занепокоєння через кібербезпеку щодо використання платформи соціальних мереж TikTok, зокрема стосовно захисту даних і збору даних третіми сторонами», — йдеться в електронному листі парламенту, надісланому співробітникам 28 лютого.

Європарламент не має активного офіційного облікового запису в TikTok, хоча один обліковий запис із псевдонімом @europarl опублікував відео про інституцію наприкінці 2019 року. Представник ЄП не відповів на запитання про те, чи був це офіційний обліковий запис.

Деякі політичні групи, такі як правоцентристська Європейська народна партія (ЄНП) та «Ліві», зазначили, що зберігатимуть присутність на платформі. Речник ЄНП Педро Лопес заявив, що група не планує видаляти свій обліковий запис у TikTok, який має 50 тисяч підписників (для порівняння, у наступної за рейтингом групи «Ліві» — лише 6 тисяч читачів).

«Я вважаю, що абсурдно відмовлятися від соціальної мережі, яка найбільше розвивається в Європі, навіть якщо китайці використовують її для шпигунства», — сказав речник ЄНП і додав, що вони ще не отримали жодних офіційних новин про це рішення.

Він додав, що Європарламент навпаки має запустити офіційний обліковий запис TikTok, оскільки це корисний інструмент для боротьби з фейковими новинами.

23 лютого Європейська комісія та Рада ЄС заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки. 

Раніше Сенат та Палата представників США офіційно заборонили використовувати застосунок TikTok на всіх робочих телефонах держслужбовців та інших офіційних пристроях. 

У конгресі вважають, що TikTok має «низку проблем з безпекою», а уряд Китаю може використовувати застосунок для стеження та цензури. Зокрема у рішенні йдеться, що платформа TikTok і його материнська компанія ByteDance можуть ділитися інформацією про користувачів зі США з китайською владою.

Крім того, Канада заборонила використовувати китайський додаток TikTok на всіх державних пристроях, оскільки методи збору даних компанії створюють вразливість для кібератак. Раніше Канада ініціювала розслідування щодо TikTok — у країні занепокоєні через збір та використання платформою персональних даних користувачів. 

Також Politico повідомляло, що державним службовцям у Нідерландах радять не користуватися китайським застосунком TikТok, поки компанія не внесе зміни у свою політику щодо захисту даних.

Фото: Ajay_suresh / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду