Антимонопольний комітет Італії розпочав розслідування відносно TikTok

Антимонопольний комітет Італії розпочав розслідування відносно TikTok

14:19,
21 Березня 2023
1161

Антимонопольний комітет Італії розпочав розслідування відносно TikTok

14:19,
21 Березня 2023
1161
Антимонопольний комітет Італії розпочав розслідування відносно TikTok
Антимонопольний комітет Італії розпочав розслідування відносно TikTok
Справа стосується поширення небезпечного котенту, який може спонукати до самоушкоджень.

Антимонопольний комітет Італії розпочав у вівторок розслідування відносно того, як на практиці китайський відеозастосунок TikTok дотримується встановлених ним правил щодо публікації контенту. Про це повідомило агенство Reuters.

Розслідування ініціювали, оскільки на платформі TikTok виявили численні відео молодих людей, які взяли участь у нещодавньому флешмобі, пов’язаному зі створенням так званих «французьких шрамів» на обличчі для демонстрації фізичної витривалості.

Підлітки не вдавалися до бійок, щоб отримати гематоми на обличчі, натомість створювали їх, сильно стискаючи для цього шкіру щік. У TikTok у межах вірусного челенджу почали з’являтися численні інструкції, як досягнути необхідного ефекту.

Відео з хештегом #scram зібрало кілька десятків мільйонів переглядів у всьому світі. В Італії на це звернули увагу представники ювенальної юстиції. Вони зверталися до батьків та опікунів «контролювати соціальну активність» і «заохочувати діалог зі своїми дітьми».

«Наше тіло заслуговує найвищої поваги, і спотворювати або травмувати його, щоб виглядати більш «крутим», не є доброю звичкою. Гематоми, які утворилися на вилицях під час процедури «Французький шрам», можуть зберігатися тижнями та залишати видимі сліди протягом багатьох місяців. Через кілька тижнів ця «примха» перестане бути популярною, і ви все ще матимете ознаки моменту імпульсивності», — намагалися пояснити правоохоронці юним італійцям.

Антимонопольний комітет Італії розслідуватиме цю справу, оскільки підозрює TikTok у недотриманні встановлених ним правил, щодо недопущення публікації «небезпечного котенту», який може спонукати до самогубства, самоушкодження та поганого харчування.

У розслідуванні бере участь ірландський підрозділ TikTok, який відповідає за відносини з європейськими клієнтами, а також британські та італійські підрозділи, йдеться в заяві антимонопольного органу. Також повідомлено, що податкова поліція Італії сьогодні відвідала італійську штаб-квартиру TikTok.

Нагадаємо, TikTok пообіцяв запровадити у Європі новий режим безпеки даних, після того як у Європі почали забороняти держслужбовцям використовувати застосунок через безпекові ризики.

Фото: Solen Feyissa / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду