До американського конгресу подали законопроєкт про безпеку експорту даних зі США

До американського конгресу подали законопроєкт про безпеку експорту даних зі США

18:03,
15 Червня 2023
1224

До американського конгресу подали законопроєкт про безпеку експорту даних зі США

18:03,
15 Червня 2023
1224
До американського конгресу подали законопроєкт про безпеку експорту даних зі США
До американського конгресу подали законопроєкт про безпеку експорту даних зі США
Законопроєкт, серед іншого, врегульовує виклики, пов’язані з використанням TikTok без його заборони.

В американському конгресі зареєстрували законопроєкт, відповідно до якого експорт даних зі США має здійснюватися за такими ж ліцензійними вимогами, як і продаж військових та новітніх технологій. Дія проєкту, поданого групою сенаторів на чолі з демократом від Орегона Роном Вайденом і республіканкою від штату Вайомінг Синтією Ламміс, охоплює тисячі компаній, які покладаються на регулярну передачу даних зі Сполучених Штатів в інші юрисдикції, включаючи брокерів даних і компанії соціальних мереж, повідомило CNN.

«Великі масиви конфіденційної інформації американців — усе: від того, куди ми йдемо, що ми купуємо та які медичні послуги ми отримуємо, — продаються покупцям у Китаї, Росії та майже всім, хто має кредитну картку, — йдеться у заяві Вайдена. — Наш двопартійний законопроєкт закриє передачу даних недружнім країнам, заборонить TikTok надсилати особисту інформацію американців до Китаю та дозволить країнам із сильним захистом конфіденційності зміцнювати свої відносини».

У законопроєкті про захист даних американців від іноземного спостереження TikTok не вказується. Натомість він вимагає від міністерства торгівлі вести списки країн, які вважаються такими, що заслуговують на довіру у справі отримання даних зі США, і списки країн, які не заслуговують на таку довіру.

«Компанії, які прагнуть передати особисту інформацію американців до країн, які не входять до списку надійних, повинні будуть звертатися по ліцензію. Пересилання в країни зі списку ненадійних будуть автоматично заборонені, якщо компанії не зможуть довести, що в них є вагома причина для пересилання», — повідомило CNN, посилаючись на копію законопроєкту.

Чинники, які міністерство торгівлі має враховувати під час створення згадуваних списків, включають те, чи має певна країна достатньо власних гарантій конфіденційності, відображених у її законодавстві, щоб запобігти передачі конфіденційних даних США в одну з ненадійних країн. Іншим чииником пропонують визначити те, чи брала участь країна у «ворожих операціях зовнішньої розвідки, включаючи інформаційні операції, проти Сполучених Штатів».

Міністерство торгівлі також буде уповноважене визначати конкретні типи інформації, на які поширюватимуться ліцензійні вимоги, виходячи з їхньої конфіденційності, а також скільки інформації компанія може передати в несхвалену країну, перш ніж знадобиться ліцензія.

Як відомо, в американському Конгресі розглядається законопроєкт про заборону застосунку TikTok китайської компанії ByteDance у США.

Окрім того, застосунок заборонили на рівні штату в Монтані з 2024 року. Компанія оскаржила цю заборону.

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду