Mashable: Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

Mashable: Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

14:10,
7 Лютого 2022
2687

Mashable: Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

14:10,
7 Лютого 2022
2687
Mashable: Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі
Mashable: Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі
Автори:
Припинення роботи соцмереж може серйозно загрожувати розвитку бізнесу в Європі.

Компанія Meta може припинити роботу соціальних мереж Facebook та Instagram в Європі через питання щодо зберігання персональних даних європейських користувачів. Про це повідомляє Mashable з посиланням на щорічний звіт, який компанія передала Комісії з цінних паперів і бірж США.

Європейські норми щодо зберігання персональних даних користувачів забороняють Meta зберігати дані європейців на американських серверах. Згідно з європейськими законами, дані користувачів мають зберігатися в межах юрисдикції ЄС.

«Якщо ми не зможемо передавати дані між країнами та регіонами, у яких ми працюємо або якщо нам заборонять обмінюватися даними між нашими продуктами та послугами, це може вплинути на нашу здатність надавати наші послуги», — повідомили в Meta та додали, що сподіваються досягти нових домовленостей у 2022 році. Однак, якщо це не вийде, Meta «ймовірно, не зможе запропонувати низку найбільш значущих продуктів і послуг, включаючи Facebook та Instagram, у Європі».

На уточнення лондонської фінансової газети CityAM віцепрезидент компанії з глобальних питань Нік Клегг відповів: «Ми закликаємо регуляторів прийняти пропорційний і прагматичний підхід, щоб звести до мінімуму збої в роботі багатьох тисяч підприємств, які, як і Facebook, сумлінно покладаються на ці механізми для безпечної та надійної передачі даних».

Mashable пише, що припинення роботи Facebook та Instagram може серйозно загрожувати розвитку бізнесу в Європі, оскільки більшість компаній для просування користуються рекламою в цих соцмережах.

Як писав MediaSapiens, у січні 2021 року стало відомо, що соціальна мережа Facebook вперше за 18 років — з моменту заснування — зафіксувала скорочення кількості щоденних користувачів. Акції Meta впали приблизно на 20%, а вартість компанії зменшилася на $200 мільярдів.

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року 17 американських ЗМІ одночасно опублікували внутрішні розслідування Facebook про негативний вплив соцмережі – Facebook Papers. У центрі публікацій – внутрішні розслідування Facebook про шкідливий вплив алгоритмів соцмереж на ментальний стан користувачів. Засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг назвав ці публікації скоординованим наклепом та спробою «подати спотворену картину».

27 жовтня  прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що в адміністрації президента США Джо Байдена не здивовані повідомленнями про те, що Facebook «намагається залишити дезінформацію про коронавірус і вакцини на своїй платформі».

28 жовтня 2021 року компанія Facebook змінила назву на Meta. У вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 

17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія. 9 грудня Meta повідомила, що відкрила доступ до своєї віртуальної платформи Horizon Worlds. Розширений запуск Horizon Worlds є важливим кроком для Facebook, це «крок до створення метавсесвіту».

Фото: recordjet.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду