Meta встановила «особисті межі» для аватарів

Meta встановила «особисті межі» для аватарів

17:57,
7 Лютого 2022
2238

Meta встановила «особисті межі» для аватарів

17:57,
7 Лютого 2022
2238
Meta встановила «особисті межі» для аватарів
Meta встановила «особисті межі» для аватарів
Автори:
Раніше компанію розкритикували через сексуальні домагання у Horizon Worlds.

Компанія Meta повідомила, що у віртуальному просторі Horizon Worlds і Horizon Venues запустили нову функцію — Personal Boundary («особистий простір»), яка створює невидимий віртуальний бар’єр навколо аватарів, не даючи іншим користувачам можливості підійти занадто близько. Це має допомогти уникнути небажаних взаємодій та контактів.

Поки ця функція діятиме за замовчуваннями й створюватиме відчуття, ніби відстань між аватарами понад метр. Ця межа буде невидимою.

«Personal Boundary не дозволяє іншим увійти в особистий простір вашого аватара. Якщо хтось спробує перейти особисту межу, система зупинить їхній рух, коли вони досягнуть кордону. Ви цього не відчуєте — немає тактильного зворотного зв’язку», — пояснили в компанії.

Водночас аватари, за бажанням, зможуть доторкнутися один до одного — для цього потрібно простягнути руку. Пізніше компанія може додати нові елементи керування в інтерфейсі користувача, наприклад, дозволити налаштовувати розмір особистих меж.

Нагадаємо, 9 грудня 2021 року компанія Meta відкрила доступ до своєї віртуальної платформи Horizon Worlds. Згодом користувачі та користувачки почали повідомляти про випадки сексуальних домагань та харасменту у віртуальній реальності. Тоді у Meta пообіцяли запустити функцію «безпечної зони», яка створюватиме довкола людини непроникну віртуальну бульбашку.

Фото: Meta 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду