Google відмовиться від відстеження даних користувачів Android для реклами

Google відмовиться від відстеження даних користувачів Android для реклами

10:38,
18 Лютого 2022
2083

Google відмовиться від відстеження даних користувачів Android для реклами

10:38,
18 Лютого 2022
2083
Google відмовиться від відстеження даних користувачів Android для реклами
Google відмовиться від відстеження даних користувачів Android для реклами
Автори:
Нова система запрацює не раніше, ніж за два роки.

Компанія Google вирішила змінити політику приватності на смартфонах Android та розробити нову систему передачі даних користувачів — Privacy Sandbox. Нові налаштування мають відключити рекламні трекери та обмежити можливість додатків обмінюватися даними користувачів з третіми сторонами.

«Зараз понад 90% додатків у Google Play безкоштовні, що забезпечує доступ до цінного контенту та послуг мільярдам користувачів. Цифрова реклама відіграє ключову роль у цьому. Щоб забезпечити здорову екосистему додатків, яка приносить користь користувачам, розробникам та компаніям, індустрія повинна продовжувати розвивати принцип роботи цифрової реклами для покращення конфіденційності користувачів. Ось чому ми спочатку розробили рекламний ідентифікатор, щоб надати користувачам більше контролю», — розповіли в компанії.

Зараз на кожному пристрої на Android є рекламний ідентифікатор Advertising ID, який дозволяє таргетувати рекламу, відстежуючи дії користувачів у всіх додатках. Тепер Google шукає заміну Advertising ID.

«Наша мета з Privacy Sandbox для Android — розробити ефективні рекламні рішення, що покращують конфіденційність, де користувачі знають, що їхня інформація захищена, а розробники та підприємства мають інструменти для досягнення успіху на мобільних пристроях, — розповіли в компанії. — Зокрема, ці рішення обмежуватимуть передачу даних третім особам і працюватимуть без кросдоданих ідентифікаторів, включаючи рекламний ідентифікатор. Ми також вивчаємо технології, що знижують ймовірність прихованого збору даних, у тому числі безпечніші способи інтеграції додатків з рекламними SDK».

Нова система запрацює не раніше, ніж за два роки.

Нагадаємо, у квітні 2021 року компанія Apple випустила оновлення iOS 14.5, яке зобов’язує розробників додатків просити дозвіл на збір даних. The Wall Street Journal писало, що на це погоджуються менше 33% користувачів, тому рекламодавці не отримують достатньо даних для ефективної реклами і не можуть підбирати цільову аудиторію. На тлі оновлення правил конфіденційності ціни на мобільну рекламу для користувачів iOS впали, а на рекламу для користувачів Android – зросли.

У червні 2021 року компанія Apple оновила правила для додатків в App Store в рамках боротьби з шахрайством: реклама додатків, яка вводить в оману, буде заборонена навіть за межами App Store. Якщо її знайдуть, то програму видалять з магазину додатків. Будь-яка шахрайська активність призведе до виключення з програми для розробників і видалення облікового запису. 6 жовтня компанія Apple повідомила про запровадження нового правила: з 31 січня 2022 року в магазині App Store не публікуватимуть програми та додатки, у яких не можна видалити обліковий запис. Компанія заявила, що всі застосунки в App Store повинні надавати користувачам більше контролю над особистими даними. Розслідування The Financial Times показало, що Snapchat, Facebook, Twitter і YouTube втратили близько 9,85 мільярдів доларів доходу через зміни в політиці конфіденційності Apple

Фото: Lauren Edvalson / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду