Facebook хоче взяти на роботу 10 тисяч фахівців з ЄС для створення віртуального світу

Facebook хоче взяти на роботу 10 тисяч фахівців з ЄС для створення віртуального світу

12:25,
18 Жовтня 2021
2392

Facebook хоче взяти на роботу 10 тисяч фахівців з ЄС для створення віртуального світу

12:25,
18 Жовтня 2021
2392
Facebook хоче взяти на роботу 10 тисяч фахівців з ЄС для створення віртуального світу
Facebook хоче взяти на роботу 10 тисяч фахівців з ЄС для створення віртуального світу
Автори:
За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії.

Компанія Facebook 17 жовтня повідомила, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse).  

«Ми оголошуємо про план створити 10 тисяч нових висококваліфікованих робочих місць в Європейському Союзі протягом наступних п'яти років. Ця інвестиція є вотумом довіри до сили європейської технологічної індустрії і потенціалу європейських технологічних талантів», — сказали в компанії та додали, що в ЄС є низка переваг, серед яких — «великий споживчий ринок, першокласні університети і висококласні таланти».

У Facebook планують співпрацювати з урядами країн ЄС, щоб знайти потрібних фахівців і потрібні ринки для просування. За даними CNBC, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії.

«Метавсесвіт — новий етап віртуального досвіду з використанням таких технологій, як віртуальна і доповнена реальність. В його основі лежить ідея про те, що, створюючи більше відчуття "віртуальної присутності", інтерактивна взаємодія може більше нагадувати особисте спілкування. Метавсесвіт може допомогти відкрити доступ до нових творчих, соціальних та економічних можливостей», — пояснили в компанії.

Так також стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія.

У вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу, також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту. Після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування WSJ, Facebook тимчасово зупинив розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids»

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відкинув ці звинувачення та відреагував на дослідження Wall Street Journal про те, що компанія ігнорує власні дослідження негативного впливу Instagram на підлітків.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду