«Для пошуку зниклих дітей». У Instagram запустили функцію AMBER Alerts

«Для пошуку зниклих дітей». У Instagram запустили функцію AMBER Alerts

16:27,
1 Червня 2022
2556

«Для пошуку зниклих дітей». У Instagram запустили функцію AMBER Alerts

16:27,
1 Червня 2022
2556
«Для пошуку зниклих дітей». У Instagram запустили функцію AMBER Alerts
«Для пошуку зниклих дітей». У Instagram запустили функцію AMBER Alerts
Автори:
Нова функція скоро стане доступною в Україні.

Соціальна мережа Instagram 1 червня повідомила, що запустила нову функцію для пошуку зниклих дітей — AMBER Alerts.

«Ми знаємо, що шанси знайти зниклу дитину збільшуються, коли більше людей шукають, особливо в перші кілька годин. За допомогою цього оновлення, якщо правоохоронні органи активують сповіщення AMBER, і ви перебуваєте у визначеній області пошуку, сповіщення з’явиться у вашій стрічці Instagram», — розповіли в соцмережі.

У сповіщеннях Instagram буде інформація про дитину: фотографія, опис, місце викрадення тощо. «Якщо ви отримали сповіщення, це означає, що поблизу триває активний пошук зниклої дитини. Щоб знати, кому показувати ці сповіщення, ми використовуємо різноманітні дані, зокрема місто, яке ви вказали у своєму профілі, вашу IP-адресу та служби визначення місцезнаходження (якщо вони у вас увімкнені)», — уточнили в Instagram.

Попередження AMBER в Instagram почали запроваджувати вже 1 червня. Повністю розгорнуть цю функцію протягом наступних кількох тижнів у 25 країнах, зокрема в Україні, а також в Аргентині, Австралії, Бельгії, Болгарії, Канаді, Еквадорі, Греції, Гватемалі, Ірландії, Ямайці, Кореї, Литві, Люксембургу, Малайзії, Мальті, Мексиці, Нідерландах, Новій Зеландії, Румунії, Південній Африці, Тайвані, Великій Британії, ОАЕ та США.

AMBER Alerts розробили в партнерстві з Національним центром зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC) у США, Міжнародним центром зниклих безвісти та експлуатованих дітей, Національним агентством з боротьби зі злочинністю у Великій Британії, Генеральною прокуратурою в Мексиці, Федеральною поліцією Австралії тощо.

Навесні 2021 року стало відомо, що Instagram планує створити версію популярного додатку для обміну фотографіями, яким зможуть користуватися діти у віці до 13 років. Однак у вересні того ж року компанія тимчасово зупинила розробку додатку для «Instagram Kids». Це рішення оголосили після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування The Wall Street Journal. Ще в травні законодавці 44 штатів США закликали компанію відмовитися від розробки «Instagram Kids». У вересні WSJ розповіло, що Instagram завдає шкоди психіці підлітків. Моссері відповів WSJ, що дослідження допомагають покращити та змінити Instagram. Серед останніх змін — боротьба з булінгом, приватні облікові записи за замовчуванням для осіб віком до 16 років тощо.

Фото: Instagram 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду