Цукерберг назвав Facebook Papers скоординованим наклепом та відзвітував про прибутки компанії

Цукерберг назвав Facebook Papers скоординованим наклепом та відзвітував про прибутки компанії

11:27,
26 Жовтня 2021
1564

Цукерберг назвав Facebook Papers скоординованим наклепом та відзвітував про прибутки компанії

11:27,
26 Жовтня 2021
1564
Цукерберг назвав Facebook Papers скоординованим наклепом та відзвітував про прибутки компанії
Цукерберг назвав Facebook Papers скоординованим наклепом та відзвітував про прибутки компанії
Автори:
Дохід Facebook за третій квартал 2021 року склав 29 мільярдів доларів — це на 35% більше, ніж за цей період 2020 року.

Засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг назвав скоординованим наклепом та спробою «подати спотворену картину» публікацію 17 американських ЗМІ внутрішніх документів компанії. Про це він сказав працівникам компанії, а потім оприлюднив цю заяву на своїй фейсбук-сторінці.

«Добросовісна критика допомагає нам стати кращими. На мій погляд, те, що ми бачимо зараз, це скоординовані зусилля щодо вибіркового використання витоку документів з метою представити спотворену картину про нашу компанію», — сказав Цукерберг.

Він також заявив про необхідність державного регулювання у деяких питаннях.

«Коли ми ухвалюємо рішення, нам потрібно балансувати між поняттями соціальної справедливості: свобода слова та зниження шкідливого контенту чи між впровадженням шифрування для конфіденційності та наданням допомоги органам правопорядку, — заявив Цукерберг. — Я неодноразово закликав до регулювання, щоб внести ясність, оскільки не думаю, що компанії мають самі приймати так багато подібних рішень».

За його словами, Facebook робить великі інвестиції в безпеку та «на шляху до того, щоб витратити понад 5 мільярдів доларів на безпеку в 2021 році». Засновник Facebook також оголосив про зміни щодо фінансової звітності компанії.

«Починаючи з наступного кварталу, ми будемо розкривати фінансові показники для Facebook Reality Labs, окремо від нашої групи додатків. Це надасть інвесторам додаткову інформацію про інвестиції, які ми робимо у доповнену та віртуальну реальності. У 2021 році ми очікуємо, що ці інвестиції зменшать наш загальний операційний прибуток приблизно на 10 мільярдів доларів, і я очікую, що ці інвестиції будуть зростати протягом кожного з наступних кількох років», — уточнив він.

Водночас, як пише CNN, дохід Facebook за третій квартал 2021 року склав 29 мільярдів доларів — це на 35% більше, ніж за цей період 2020 року. Прибуток компанії склав майже 9,2 мільярда доларів — на 17% більше, ніж торік. Кількість людей, які використовують додатки Facebook, зросла на 12% у порівнянні з минулорічними показниками й становить майже 3,6 мільярдів осіб.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту. Після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування WSJ, Facebook тимчасово зупинив розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids»

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відкинув ці звинувачення та відреагував на дослідження Wall Street Journal про те, що компанія ігнорує власні дослідження негативного впливу Instagram на підлітків.

25 жовтня 17 американських ЗМІ одночасно опублікували внутрішні розслідування Facebook про негативний вплив соцмережі – Facebook Papers. У центрі публікацій –внутрішні розслідування Facebook про шкідливий вплив алгоритмів соцмереж на ментальний стан користувачів. 

Фото: unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду