Facebook заборонив використання своїх платформ семи кібер-компаніям

Facebook заборонив використання своїх платформ семи кібер-компаніям

11:24,
17 Грудня 2021
2167

Facebook заборонив використання своїх платформ семи кібер-компаніям

11:24,
17 Грудня 2021
2167
Facebook заборонив використання своїх платформ семи кібер-компаніям
Facebook заборонив використання своїх платформ семи кібер-компаніям
Низка компаній викрадала приватні дані користувачів Facebook з метою розкриття особистої інформації.

Facebook заборонив використання своїх платформ семи кібер-компаніям і розішле попередження 48 тисячам користувачів, які стали цілями їх зловмисних дії. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на доповідь Meta.

Згідно з розслідуванням Meta, деякі компанії займалися інтернет-атаками використовуючи її платформи. Зокрема, вони викрадали особисту інформацію з соцмереж, маніпулювали даними та незаконно зламували пристрої.

Серед таких компаній опинилися ізраїльські Black Cube та Cobwebs, а також компанія з Північної Македонії Cytrox. Black Cube стала відомою під час скандалу з голлівудським продюсером Гарві Вайнштейном.

За даними розслідувачів, Вайнштейн найняв компанію для організації атак в соцмережах на жінок, які звинувачували його у насильстві. Black Cube відкинула всі звинувачення Meta.

За даними Meta, компанія Cobwebs викрадала приватні дані користувачів Facebook з метою розкриття особистої інформації. Повідомляється, що компанія також працює у США, зокрема, з управлінням поліції у Хартфорді, штат Коннектикут.

Компанія Cytrox також викрадала особисті дані через зараження пристрої жертв шкідливим програмним забезпеченням.

Також санкції Meta запроваджені проти компаній Cognyte, Bluehawk CI, BellTroX і ще одніїє неназваної компанії з КНР. 

Розслідування Meta було проведене в той час, коли саму компанію звинувачують у сприянні поширенню дезінформації та нехтуванні безпекою користувачів.

У жовтні 2021 року американські та європейські ЗМІ опублікували внутрішні документи Facebook, які свідчать, що компанія роками нехтувала безпекою користувачів заради отримання прибутків. Документи надала пресі колишня менеджерка компанії.

Згідно з документами, Facebook під час внутрішнього дослідження встановила, що соцмережі компанії мають негативний вплив на дітей та молодь, зокрема на їхнє психічне здоров’я. Однак результати дослідження топменеджмент компанії приховав.

Засновник та генеральний директор компанії Марк Цукерберг назвав витік документів «скоординованим наклепом».

Фото: Book Catalog/Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду