Головна операційна директорка Meta залишає свою посаду після 14 років роботи

Головна операційна директорка Meta залишає свою посаду після 14 років роботи

10:47,
2 Червня 2022
2443

Головна операційна директорка Meta залишає свою посаду після 14 років роботи

10:47,
2 Червня 2022
2443
Головна операційна директорка Meta залишає свою посаду після 14 років роботи
Головна операційна директорка Meta залишає свою посаду після 14 років роботи
Автори:
Посаду Сендберґ обійме директор із розвитку Meta Хав'єр Оліван.

Головна операційна директорка компанії Meta Шеріл Сендберґ 1 червня повідомила, що йде з посади. Вона залишить компанію восени.

Сендберґ була головною операційною директоркою компанії протягом 14 років. «Коли я прийшла на цю роботу в 2008 році, я сподівалася, що пробуду на цій посаді п’ять років. Через 14 років настав час написати наступну главу мого життя. Я не впевнена, що принесе майбутнє — досвід навчив мене, що ніхто не може бути впевненим. Але я знаю, що це передбачатиме більше роботи над моїм фондом й благодійною справою, що для мене важливіше, ніж будь-коли, враховуючи, наскільки важливим є цей момент для жінок», — сказала Сендберґ.

Вона уточнила, що піде з компанії восени, однак залишиться працювати у раді директорів Meta.

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг у коментарях до допису Шеріл Сендберґ подякував їй за роботу: «Кінець ери. За 14 років спільної роботи ви побудували наш рекламний бізнес, найняли чудових людей, сформували нашу культуру управління та навчили мене керувати компанією. <…> Дякуємо за все, що ви зробили для мене та моєї родини, для нашої компанії та для мільйонів людей по всьому світу».

Посаду Сендберґ обійме директор із розвитку Meta Хав'єр Оліван, який працює в компанії з 2007 року. Цукерберг розповів, що Оліван зосередиться на внутрішньому та операційному плануванні, відповідатиме за інтегровану рекламу та бізнес-продукти, а також продовжить керувати напрямами, пов'язаними з інфраструктурою, цілісністю, аналітикою, маркетингом, корпоративним розвитком та зростанням компанії. За словами гендиректора Meta, ця роль буде відрізнятися від того, що робила Сендберґ.

«Я радий прийняти цей новий виклик як головний операційний директор. Як сказав Марк, не можна замінити когось на зразок Шеріл. Тому, хоч у мене буде той самий титул, це буде інша роль. Шеріл багато років працювала з партнерами та допомагала розповідати нашу історію зовнішній аудиторії. За деякими винятками я не очікую, що моя роль матиме такий самий публічний аспект, враховуючи, що у нас у Meta є інші лідери, які вже відповідають за цю роботу,розповів Оліван. — Оскільки Meta продовжує розвиватися, одним із моїх найбільших пріоритетів буде забезпечення того, щоб бізнес-продукти та партнерські стосунки нашої компанії були в гармонії».

На тлі цих новин акції Meta впали на 2,58%.

Нагадаємо, у 2014 році  головна операційна директорка компанії Facebook Шеріл Сендберґ стала головною героїнею книги коміксів Female Force: Sheryl Sandberg. Ця книга розповідає про кар’єру топменеджерки, першої в історії Facebook членкині Ради директорів. У 2020 році вона увійшла до рейтингу журналу Forbes 100 найвпливовіших жінок світу з 30 країн світу.

Сендберґ вважали «обличчям Facebook». Вона часто виступала від імені компанії під час скандалів. Наприклад, у 2018 році у скандалі щодо Cambridge Analytica. Того ж року вона свідчила в Конгресі щодо ролі Facebook у втручанні Росії у президентські вибори 2016 року.

У березні 2018 року світ дізнався про найбільший в історії соцмережі злив даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 млн ​​користувачів Facebook, передавши їх потім третім особам. Серед цих людей, ймовірно, були і ті, хто був пов'язаний із передвиборчим штабом президента США Дональда Трампа. Його штаб звинувачували у використанні особистих даних юзерів для політичної реклами.

За даними ICO, Cambridge Analytica також передала третім особам дані близько мільйона британських користувачів. Під час розгляду справ Марк Цукерберг двічі виступав на слуханнях у Конгресі США.

Влітку 2019-го Facebook домовився про виплату в США штрафу в розмірі 5 мільярдів доларів. Цей штраф став рекордним серед тих, які коли-небудь накладалися на компанію за порушення правил зберігання особистої інформації користувачів. Facebook погодився виплатити Британії штраф у справі з Cambridge Analytica на суму близько 580 тисяч євро.

Фото: Sheryl Sandberg/ Facebook, Meta 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду