Студенти поскаржилися на образливі жарти керівництва Львівського національного медуніверситету

Студенти поскаржилися на образливі жарти керівництва Львівського національного медуніверситету

16:32,
21 Червня 2023
2615

Студенти поскаржилися на образливі жарти керівництва Львівського національного медуніверситету

16:32,
21 Червня 2023
2615
Студенти поскаржилися на образливі жарти керівництва Львівського національного медуніверситету
Студенти поскаржилися на образливі жарти керівництва Львівського національного медуніверситету
Також студенти вказали на порушення під час розподілу на інтернатуру.

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького під час розподілу на інтернатуру, який відбувався у понеділок, 19 червня, члени комісії, зокрема ректор Борис Зіменковський, вдавалися до образливих висловлювань та сексистських жартів на адресу студенток. Про це повідомила студентка університету Марія Грищук у фейсбуці.

Дівчина опублікувала короткі відео, на яких Борис Зіменковський коментує прізвища та обрану спеціалізацію студенток. Його жарти підтримують інші члени комісії.

Коли одна студентка сказала, що обирає для спеціалізації хірургію, Борис Зіменковський відповів, що «це сумно» і він таку «знати би не хотів». «А якби рибу фарширувала?» — спитала ще одна членкиня комісії. «Та рибу! А якби мене заріже вночі?» — відповів ректор.

Іншій студентці Борис Зіменковський сказав, що людині з прізвищем Вовкодав «не можна до дітей».

Студентці, яка запитала про те, що їй робити з розподілом, ректор порадив «повіситись».

«Та я жартую! Що, не ясно?» — сказав ректор медуніверситету на одному з відео.

Марія Грищук також розповіла, що процедура розподілу, яка базується на рейтинговій системі, відбулася з порушеннями, що позбавило кількох студентів вищих місць у рейтингу.

«Були окремі рейтингові списки студентів зі спеціальностями "Медицина" та "Педіатрія", проте на прохання студентів-педіатрів та за погодженням МОЗ було дозволено студентам за спеціальністю "Педіатрія" бути в рейтингу студентів за спеціальністю "Медицина". Про це не були повідомлені решта студентів, що призвело до порушення порядку рейтингового розподілу та втрати місць», — пояснила студентка.

У коментарях до допису студентів підтримали медики зі Львова та інших міст. Вони закликали Міністерство охорони здоров’я та безпосередньо міністра Віктора Ляшка розібратися в ситуації і покарати ректора Львівського медичного університету.

Так, лікар-анестезіолог з Одеської області Іван Черненко зазначив, що головна проблема не в хамстві чи невігластві адміністрації університету, а в несправедливому розподілі.

«Але маємо віддати належне, університет чесно демонструє студентам, що вони просто кріпаки, які не потребують поваги. Показує, що далі легше не буде. Бо вся українська медицина — це безперервний процес неповаги і мудацизму.

Тому насправді університет не хотів образити студентів, просто адміністрація намагалася бути максимально щирою та відвертою в демонстрації неповаги. Бо хто, як не університет, має готувати студентів до реального життя», — додав він.

Тим часом громадський діяч та волонтер Руслан Анфілов заявив, що перевірити ці звернення студентів і правдивість скарг зможуть правоохоронні органи, тоді як він разом з Європейським клубом молодих лікарів працюватиме над тим, щоб ректор університету не тільки більше не працював в освіті, а й був законно засуджений.

«Що хочуть приховати: для нас важливо, що цей інцидент стався під час скандального розподілу в інтернатуру. Маємо десятки скарг випускників про дії місцевої комісії з розподілу, які мають ознаки серйозних порушень і корупційної складової. І це набагато важливіше. Наразі маємо такий крінж в одному з найвідоміших універів та улюблених славетних українських міст. Мені особисто соромно, хоч і не маю до цього відношення», — підсумував він.

Зазначимо, 83-річний Борис Зіменковський очолює Львівський національний медуніверситет з 1998 року. Останні вибори на цю посаду відбулися 26 вересня 2017 року. Тоді він отримав 816 голосів. У голосуванні взяли участь 1427 людей.

Фото: «Високий Замок»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
14:58 / 22.06.2023
цей ректор як мікро путін, цікаво було б побачити його статки які він за своє життя накрутив.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду