Facebook заблокував сторінку «Укртрансгазу»

Facebook заблокував сторінку «Укртрансгазу»

10:10,
25 Листопада 2021
2118

Facebook заблокував сторінку «Укртрансгазу»

10:10,
25 Листопада 2021
2118
Facebook заблокував сторінку «Укртрансгазу»
Facebook заблокував сторінку «Укртрансгазу»
Автори:
У «Нафтогазі» припустили, що сторінку забанили через скарги на пост про допомогу військовим.

Національна компанія «Нафтогаз України» повідомила, що соцмережа Facebook заблокувала сторінку «Укртрансгазу».

«Компанія, що керує найбільшими підземними газовими сховищами у Європі, втратила свій голос у соціальній мережі. Проти наших представництв в інтернеті давно працює згуртована і агресивна армія ботів переважно російського походження. Вони активно смітять в однотипних коментах і синхронно скаржаться Facebook на "неприпустимий контент" або на те, що "сторінка видає себе за іншу компанію"», — йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» припустили, що фейсбук-сторінку «Укртрансгазу» забанили через скарги на пост про допомогу військовим. Компанія вже оскаржила рішення Facebook та сподівається, що соцмережа верифікує сторінки всіх її дочірніх підприємств.

«Вже тричі за останній рік блокували сторінку "Укртранснафти" ("Нафтогаз Нафта"). А Ольга та Анатолій Шарій нещодавно ініціювали інформаційну атаку на керівницю пресслужби "Нафтогазу" Олену Коноплю за відмову надати усний коментар і прохання написати офіційне звернення. Протягом кількох днів Олена отримувала сотні дзвінків та повідомлень з образами та погрозами, через що звернулася до поліції», — розповіли в компанії.

MediaSapiens звернувся до Facebook за коментарем.

Нагадаємо, у липні 2021 року Facebook видалив допис посла України в Чехії, у якому він критикував статтю президента Росії Володимира Путіна та акаунт блогерки Устини Стефанчук через допис про злочини радянської армії у Львові. Згодом, після вибачень, допис українського посла повернули, розблокували акаунт Стефанчук та відновили її пост. Пізніше на офіційній веріфікованій сторінці Сухопутних військ Збройних сил України в фейсбуці при спробі вподобати аккаунт почало з’являтися попередження: «Можливо, ця сторінка публікує контент, який порушує наші Стандарти спільноти». Також користувачам соцмережі пропонують дізнатися більше про сторінку перед тим, як вподобати її. Начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ України полковник Анатолій Прошин пов’язав появу цього попередження з масовими скаргами російських ботоферм, які активізувалися через повідомлення сторінки Сухопутних військ ЗС України про співробітництво з країнами-членами НАТО. Згодом соцмережа прибрала попередження зі сторінки Сухопутних військ ЗСУ.

Фото: «Економічна правда»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду