Facebook видалятиме контент на підтримку «Талібану»

Facebook видалятиме контент на підтримку «Талібану»

14:39,
17 Серпня 2021
1798

Facebook видалятиме контент на підтримку «Талібану»

14:39,
17 Серпня 2021
1798
Facebook видалятиме контент на підтримку «Талібану»
Facebook видалятиме контент на підтримку «Талібану»
Автори:
Ця політика застосовується до всіх платформ компанії, включаючи Facebook, Instagram та WhatsApp.

Компанія Facebook повідомила ВВС, що видалятиме зі своїх платформ контент, який популяризує екстремістське угруповання «Талібан», оскільки вважає цю групу терористичною організацією.

Компанія розповіла, що має спеціальну команду афганських експертів для моніторингу та видалення контенту, пов’язаного з талібами. Ця політика застосовується до всіх платформ компанії, включаючи Facebook, Instagram та WhatsApp.

Facebook заявила, що не ухвалює рішень про визнання національних урядів.

«Згідно з законодавством США, "Талібан" знаходиться під санкціями як терористична організація, і ми заборонили їм користуватися нашими послугами, відповідно до нашої політики щодо небезпечних організацій. Це означає, що ми видаляємо облікові записи, які ведуть таліби або інші від їх імені, а також забороняємо їх хвалаити, підтримувати та представляти», — сказав представник Facebook.

Зазначимо, Державний департамент США не запроваджував проти «Талібану» санкцій, хоча й не виключає такої можливості.

Екстремістське угруповання «Талібан» захопило владу в Афганістані. Президент країни 15 серпня 2021 року залишив Афганістан та погодився передати владу талібам. Того ж дня «Талібан», який більшістю країн визнаний терористичним рухом, без бою зайняв Кабул. Відтепер, таліби контролюють весь Афганістан. Напередодні «Талібан» захопив інші найбільші міста країни, в тому числі, Кандагар і Герат. Бойовики «Талібану» заявили, що «війна в Афганістані закінчена» і вже анонсували проголошення найближчим часом «Ісламського емірату Афганістан».

Стрімкий наступ «Талібану» став можливим, зокрема, і через виведення американського контингенту з країни за наказом президента США Джо Байдена. У липні Байден заявив, що «Талібан» не зможе захопити весь Афганістан, адже «США залишають після себе добре озброєну і вишколену афганську армію». Війська США перебували в Афганістані з 2001 року.

Фото: blogspot.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду